• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Άμεση επαναπρόσληψη των 12 εργαζόμενων στο δήμο Νέας Ιωνίας

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη έγινε παρέμβαση της Εργατικής Λέσχης στο δήμο Νέας Ιωνίας, με το κείμενο που ακολουθεί, θέλοντας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 12 εργαζομένους που βρίσκονταν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις από την ημερομηνία που τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους. Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε πως ο αγώνας των εργαζομένων και του σωματείου τους νίκησε και η δημοτική αρχή τελικά επαναπροσέλαβε τελικά τους  στους 12 εργαζόμενους.

Την Τρίτη 29/10 η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε την απόλυση 12 εργαζομένων από τον τομέα καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι συμβασιούχοι που  έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα εδώ και 2 περίπου χρόνια και παραμένουν στη δουλειά θεωρούμενοι ως αορίστου χρόνου έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους μέσα Δεκέμβρη. Η δημοτική αρχή υλοποιώντας τον νόμο Μητσοτάκη που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και είχε ως στόχο να ξεμπερδεύει με όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες που έχουν συμβασιούχους,  μέσα στον Οκτώβρη πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους χωρίς καν να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση τους. Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται στο πλαίσιο του «απαραίτητου» αριθμού απολύσεων που έχει θέσει η τρόικα προς την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι του δήμου στο σύνολο τους από την πρώτη κιόλας στιγμή κινητοποιήθηκαν δυναμικά. Με απόφαση  της γενικής συνέλευσης προχώρησαν σε καταλήψεις του γκαράζ και του Δημαρχείου που συνεχίζονται έως σήμερα. Διεκδικούν τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή. Απαιτούν από  το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους οι 12 συμβασιούχοι.

 Εμείς από την πλευρά μας, ως Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους 12 εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη δουλειά τους, για μια αξιοπρεπή ζωή, για να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων για

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠH ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

www.ydragogeio.gr

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης