• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Ομάδα ελληνικής γλώσσας ενηλίκων

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «ΥΔΡΑΓΩΓΕΙO»

Η Εργατική  Λέσχη Ν. Ιωνίας ξεκίνησε υποστηρικτικά, δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και εργάζονται στη Ν. Ιωνία και την ευρύτερη περιοχή.

Οι μετανάστες στη χώρα μας αποτελούν κομμάτι εργαζόμενης πλειοψηφίας που χτυπιέται από την κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Πολύ περισσότερο δε βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, και των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων. Η αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας περνάει μέσα και από δράσεις ενίσχυσης της ταξικής αλληλεγγύης ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, ενισχύοντας τα συλλογικά συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Ταυτόχρονα η εκμάθηση της γλώσσας αποτελεί σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας για τους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας, στην καθημερινή επαφή στη δουλειά, στη γειτονιά και στη βοήθεια στα παιδιά και την οικογένεια. Αποτελεί μέσο που ανοίγει δρόμο επαφής και επικοινωνίας για τα πολλά ζητήματα που μας απασχολούν από κοινού, σε μια καθημερινότητα που θέλει να μας θέσει όλους στο περιθώριο.

Τα μαθήματα συνεχίζονται. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο mail elni.ydragogeio@gmail.com.