Κανένα λαϊκό σπίτι σε κράτος-τράπεζες | Στέγη-ρεύμα-νερό, δικαίωμα όλων

Ανάμεσα στα δεκάδες αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, περιλαμβάνονται νέες διατάξεις για τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα το θέμα ανάγεται σε κορυφαίο από ΕΚΤ-ΕΕ. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κάμψει τις αντιδράσεις έχει ήδη νομοθετήσει περιοριστικά μέτρα για το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ δεσμεύεται για επιτάχυνση του ρυθμού διενέργειάς τους, προσπαθώντας να καλλιεργήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς είτε περί “κακοπληρωτών” είτε περί “νέας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος”. 

Πιο συγκεκριμένα:
-Από 21/2/2018 επιβάλλονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ως μόνος τρόπος διενέργειας του πλειστηριασμού, ενώ από 1/5/2018 προωθούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το δημόσιο άνω των 500 ευρώ.
-Επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί από οποιονδήποτε συμβολαιογράφο – έστω και έναν και με όποια έδρα σε όλη τη χώρα.
Στη νέα αυτή κατάσταση είναι ανάγκη να κινητοποιηθούμε όλοι/ες, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αγωνιζόμενοι με συλλογική δράση, οργάνωση και αλληλεγγύη ενάντια στην κλιμακούμενη οικονομική βία που μας εξασκείται.
Ως εργατική λέσχη-υδραγωγείο, οργανώνουμε τη δράση στη γειτονιά μας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στα δίκτυα συντονισμού αγώνα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

τηλ. επικοινωνίας: 6971793427

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης