Συζήτηση με συναγωνιστές/συλλογικότητες/σωματεία:”Αόρατοι άνθρωποι” στο 3ο φεστιβάλ της λέσχης, Σάββατο 8 Ιούλη, στις 19:00

Το τριήμερο 7/8/9 Ιουλίου η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ της, με σύνθημα:

Συλλογική Οργάνωση,  Αλληλεγγύη,  Αγώνας 

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, το Σάββατο 8/7, στις 7μμ, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:

ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ:
Χωρίς δικαιώματα / Χωρίς σωματεία / Χωρίς δουλειά
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ
Οργανωνόμαστε / Αντιστεκόμαστε / Διεκδικούμε

 

Γιατί αόρατοι; Γιατί είμαστε εκείνοι που δεν μας βλέπουν, που δεν ξεχωρίζουμε μέσα στο πλήθος. Ίδιοι, όμοιοι και αναλώσιμοι. Η αφηρημένη εργασία. Τα 10ωρα, τα 12ωρα, αλλά και οι πέντε μήνες δουλειά και μετά πάλι ανεργία, η διαρκής αναζήτηση για ένα μεροκάματο… Το πλήθος των ανέργων στις ουρές του ΟΑΕΔ, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, οι απολυμένοι, οι εργαζόμενοι με πενιχρούς μισθούς. Ο καθένας ένα μικρό παράδειγμα της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μαζί. Και ο καθένας μας αόρατος για τους υπόλοιπους.

Και ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα να μας δούν! Κανένας πια μόνος του.

Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πλήρη ταύτιση με τα συμφέροντα τραπεζών – κεφαλαίου, ψηφίζει νέα μνημόνια εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πολιτικές που προωθούν ΕΕ και ΔΝΤ,  την ίδια στιγμή ο επίσημος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βάζει πλάτες μέσα από τις συμμαχίες του με διάφορους βιομηχανικούς και εμπορικούς συλλόγους ή και με την ίδια την κυβέρνηση.
Μπροστά σε ένα νέο κύκλο επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, ζητούμενο για εμάς είναι να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από τις προσπάθειες υπέρβασης των ορίων του επίσημου υποταγμένου συνδικαλισμού και της αναζήτησης ενός άλλου δρόμου για το εργατικό κίνημα και την οργάνωσή του που έχει ανάγκη η εποχή μας σήμερα.

Αναδεικνύοντας τα κοινά μας προβλήματα, τις κοινές μας ανησυχίες και ανάγκες να ογανωθούμε και να προτάξουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις. Να γίνουμε ορατοί και να διεκδικήσουμε τον κόσμο που μας αξίζει.

 

Στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης, σας καλούμε στην εκδήλωση/συζήτηση «Αόρατοι Άνθρωποι» στις 8 Ιουλίου, στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ) με συναγωνιστές, συλλογικότητες και σωματεία από διάφορους εργασιακούς κλάδους που θα προσπαθήσουν να ψηλαφήσουν τα παραπάνω και να συζητήσουμε μαζί τους για:

 

— -Τη σημασία της συλλογικοποίησης του κόσμου της εργασίας σε μια περίοδο όπου η επίθεση απέναντί μας μεγεθύνεται όλο και περισσότερο.

—Τη συμβολή της εργατικής λέσχης, των σωματείων και των συλλογικοτήτων γειτονιάς στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

—Εμπειρίες εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων.

—Την ανάγκη συνολικής αντίστασης του κόσμου της εργασίας.

 

Μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δελτία Τύπου, Δραστηριότητες, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα