Βάρβαρη επίθεση ΜΑΤ εναντίον απεργών στο βιβλιοπωλείο Ιανός

ianosΣε βάρβαρη επίδειξη αστυνομικής καταστολής εναντίον της απεργιακής συγκέντρωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, προχώρησε η κυβέρνηση την Κυριακή 28/12, μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, επιτέθηκαν στους απεργούς και συνέλαβαν πέντε άτομα, τρεις απεργούς και… δύο περαστικούς, ενώ συνέλαβαν τρία ακόμη άτομα έξω από το αστυνομικό τμήμα ακροπόλεως, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ακολούθησε. Η επίθεση αυτή ήταν ένα ακόμη δείγμα για το μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν η άθλια συγκυβέρνηση και οι εργοδότες προκειμένου να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία και να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα.
Εξάλλου, ο ΙΑΝΟΣ είναι «φημισμένος» για τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας και την άγρια εκμετάλλευση.
Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εδώ και ένα χρόνο δίνουν μάχες για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και τις κερδίζουν. Έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να εμποδίσουν την εφαρμογή και γενίκευση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και μ’ αυτό τον τρόπο, να ορθώσουν ένα φραγμό στην ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση της ανεργίας.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων υπαλλήλων και καλούμε το λαό της περιοχής μας να στηρίξει όλες τις δράσεις τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Καταδικάζουμε την βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου.
Καμία ποινικοποίηση των αγώνων.
Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας-Υδραγωγείο
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης