• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Δωρεάν Μετακίνηση για τους Ανέργους – Δελτίο Τύπου Συνάντησης 3/04/2014

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των συλλογικοτήτων που είχε Afisa Eisitiria - COLOR - Me Ypografess

προγραμματισθεί μετά την κινητοποίηση στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ για να συζητηθούν οι επόμενες δράσεις σχετικά με το αίτημα της Ελεύθερης Μετακίνησης για τους άνεργους. Συμμετείχαν οι :

-Συντονισμός Συλλογικοτήτων Περιοχών Αττικής

-Ενεργοί Άνεργοι

-Πανπειραϊκή πρωτοβουλία ανέργων

-Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας

-Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης

-Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

-Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

-Άνεργες από ΟΑΕΔ Γαλατσίου

-Συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ

Υπήρξε πλούσια συζήτηση, προβληματισμός, ενημέρωση από τη δράση των εργατικών συλλογικοτήτων και προτάσεις σχετικά με τη συνέχιση των δράσεων.

Οι κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν για το επόμενο διάστημα είναι :

  • ΣΑ 5/04/2014 : Στήριξη και συμμετοχή στις δράσεις της Πανπειραϊκής πρωτοβουλίας ανέργων στις 11:30 ΗΣΑΠ Πειραιάς. Η παρέμβαση σε συγκεκριμένη γραμμή της ΕΘΕΛ για την ενημέρωση των επιβατών και την υπεράσπιση στην πράξη του δικαιώματος των ανέργων στη δωρεάν μετακίνηση και με στόχο την καθιέρωσή της με συνεχείς παρεμβάσεις σε «γραμμή αξιοπρέπειας».
  • ΠΕ 10/04/2014 : Εξορμήσεις στα 5 από τα 7 αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, με στόχο την ενημέρωση/παρέμβαση στους εργαζόμενους με μοίρασμα κοινής προκήρυξης. Η προκήρυξη και το κατ’ αρχήν «μοίρασμα» (ποιος πάει σε κάθε αμαξοστάσιο) θα σταλεί μέσα στο Σ/Κ.
  • ΔΕ 14/04/2014 : Κινητοποίηση στο Υπουργείο Μεταφορών στις 11:00 (στάση Μετρό Εθνική Άμυνα). Για την προπαγάνδιση της κινητοποίησης θα εκδοθεί κοινή αφίσα (επισυνάπτεται για τυχόν διορθώσεις), θα γίνουν με ευθύνη των συλλογικοτήτων εξορμήσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ και θα διακινηθεί κείμενο για μάζεμα υπογραφών που μαζί με αντίστοιχα ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων, κλπ θα επιδοθούν στο υπουργείο.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο συνδικάτο εργαζομένων της ΕΘΕΛ σχετικά με τους “κυνηγούς κεφαλών” (προγραμματίζεται μετά το Πάσχα).

Κοινή υπήρξε η αντίληψη για δράση με συνέχεια και διάρκεια, τόσο με τις κατά τόπους πρωτοβουλίες όσο και με κεντρικές, ώστε με σταθερά βήματα να συγκροτούμαστε μαζικά, ανατρεπτικά και αποτελεσματικά απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της τρόϊκα – ΕΕ – κυβέρνησης για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας με αξιοπρέπεια.

Εμείς που συμμετείχαμε στη συνάντηση, καλούμε ξανά, κάθε συλλογικότητα, λέσχη εργαζόμενων η/και ανέργων, κάθε σωματείο, και κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, να συμμετάσχει ενεργά στον κοινό αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση στη μετακίνηση, διεκδικώντας τη πρώτα απ’ όλα για το πιο χτυπημένο τμήμα των εργαζόμενων, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους.

 

Συμμετοχές δηλώνονται στα τηλέφωνα: 6932 171708, 6942 420730

ή/και στα email : ergatikilesxinsmyrni@gmail.comenergoi.anergoi@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα