• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Εργατική Πρωτομαγιά 1886 – 2014

may11η Μάη: Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα

Τον Μάη του 1886 στο Σικάγο οι εργάτες ξεσηκώθηκαν απαιτώντας 8 ώρες εργασία. Σήμερα όλοι γινόμαστε μάρτυρες της κατάργησης όλο και περισσότερων δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτη εργασία, ανεργία είναι το συνηθέστερο τοπίο που αντικρίζει κανείς γύρω του. Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας και πρέπει όλοι να κατέβουμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα τόσα χρόνια.

4η Μάη: Η Κυριακή είναι ημέρα αργίας

Μια τέτοια κατάκτηση είναι η αργία της Κυριακής την οποία έντεχνα εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούν οι κυβερνώντες να καταργήσουν χρησιμοποιώντας δελεαστικά τρικ, γιορτές και καταστολή. Αν αφήσουμε τα μαγαζιά να λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή θα βάλουμε άλλη μια φορά νερό στο μύλο της Κυβέρνησης και των εργοδοτών για να μας διαλύσουν και να μας κάνουν να ζητιανεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί (βλ. 500ευρα κ.λπ). Να μην ψωνίσει κανείς και να πάμε όλοι στις κινητοποιήσεις της ημέρας εκείνης στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές.

Προβολή ταινίας, Κυριακή 4/5 στις 20:30 : «Το αλάτι της γης»

Σας καλούμε μετά από τις κινητοποιήσεις στην προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης » στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας – Υδραγωγείο.  Είναι βασισμένη σε μια πραγματική απεργία, και χρησιμοποιεί εργάτες του ορυχείου στο καστ της. Η ταινία αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής της Μεξικανο-αμερικανικής κοινότητας και την σκληρή εκμετάλλευση των κατοίκων από τους λευκούς βιομηχάνους.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας- Υδραγωγείο

www.ydragogeio.gr

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης, Πολιτισμός, Προβολές