Κάλεσμα για διήμερη συνάντηση με θέμα Άνεργοι και Γειτονιά από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

 Όταν το κράτος μιλά για ανεργία μετράει νούμερα…

Όταν εμείς μιλάμε για ανεργία μετράμε τις ζωές μας!

 Image

Εμείς, οι εργαζόμενοι και άνεργοι που συμμετέχουμε στην Eργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης καλούμε τις Εργατικές Λέσχες των άλλων περιοχών, συλλογικότητες ανέργων γειτονιών και επιτροπές ανέργων σωματείων σε ένα διήμερο στις 14 και 15 Δεκέμβρη (στο χώρο της Εργ. Λέσχης N. Σμύρνης που βρίσκεται Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου – στάση Τραμ Αιγαίου) για να μιλήσουμε για το θέμα της ανεργίας και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκέψεις για το πως θα προχωρήσουν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στις γειτονιές.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια. Δεν αποδεχόμαστε ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και που εξακολουθούμε να δημιουργούμε και που μας κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην παιδεία, τη ζωή και την εργασία. Γνωρίζουμε ότι συνώνυμα του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων και ανέργων.

Πρώτη μέρα  (14.12.2013) 18:00

Είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δουλειά αλλά δε θα γίνουμε η εφεδρεία του συστήματος και της πολιτική σας.

Συζήτηση για το ποιος ευθύνεται για τις απολύσεις, την ανεργία και την καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις – το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις δεν μας αγνοούν αλλά παίρνουν και άλλα μέτρα που χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο τη θέση μας (μείωση επιδόματος, κατασχέσεις από τράπεζες, κλπ).

Να σπάσουμε την απομόνωση, τη σιωπή και τον κατακερματισμό μας. Πρέπει να υπάρχει ταξική αλληλεγγύη και όχι «ντροπή» για το πιο χτυπημένο τμήμα του κόσμου της εργασίας. Μέσα από ποιους δρόμους θα συναντηθούμε οι άνεργοι – εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, θα αποκτήσουμε φωνή και συλλογική στάση απέναντι στα προβλήματα.

Ο κόσμος της δουλειάς – Ένας κόσμος χωριστά. Αρνούμαστε να αφήσουμε να μας διασπούν. Οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά και οι εργαζόμενοι με δουλειά πρέπει να δώσουν κοινούς αγώνες. Πως θα απαιτήσουμε δουλειά και αξιοβιώτη ζωή για όλους.

Ο ρόλος και η παρέμβαση της Εργατικής Λέσχης ως εργατικού σωματείου στη γειτονιά. Οι ανάγκες, επιθυμίες και στοχασμοί για πολιτιστική και μορφωτική έκφραση και ψυχαγωγία, η ταυτότητα των ανέργων και των «από κάτω» ως όπλο αντίστασης στη μιζέρια την ακινησία και την υποταγή. Οι εργατικές συλλογικότητες και λέσχες σαν δίκτυο παρέμβασης, αλληλεγγύης και διεκδίκησης του κινήματος για το θέμα της ανεργίας.

2η μέρα : (15.12.2013) 18:00

Είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, όχι πελάτες και καταναλωτές χωρίς λεφτά.

Με ή χωρίς δουλειά τα δημόσια αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Έτσι κι’ αλλιώς τα έχουμε πληρώσει με τις εισφορές μας, την εφορία, πρώτα απ’ όλα τη δουλειά μας. Είναι μέρος του κλεμμένου μισθού μας. Διεκδικούμε η υγεία, παιδεία, μεταφορές, κατοικία, ρεύμα, νερό να είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα προς πώληση.

Ποιοι είναι οι δρόμοι διεκδίκησης και αγώνα στη γειτονιά που θα αντιστέκονται στην καταστροφή μας, θα πετυχαίνουν και θα επιβάλλουν λύσεις για να κάνουμε καλύτερη τη καθημερινότητα μας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας απέναντι στην εχθρική, αντεργατική πολιτική τους;

Δεν είμαστε παραβάτες που εξαγοράζουμε την ποινή μας (βλ χαρακτηριστικές ονομασίες «προγράμματα κοινωφελούς εργασίας», «επιταγές επανένταξης», κλπ) αλλά εργαζόμενοι που μας στερείτε τη δυνατότητα να ζήσουμε και να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια. Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των Δήμων.

{Συζητάμε με: Εκπροσώπους των σωματείων στα ΜΜΜ, εκπροσώπους συλλόγων γιατρών ΕΣΥ, εκπροσώπους σωματείων ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εργαζόμενους του ΟΑΕΔ}

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα