• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Νέα Σύσκεψη – Συνέλευση από το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής

εργαζομενοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής

Από την κινητοποίηση στις 19/11/2015 και την συνάντηση με τον Υπουργό και την Υφυπουργό Εργασίας

pentamina-24-11Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα «κοινωφελούς» χαρακτήρα και συμβασιουχων στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι από όλη την Αττική παραβρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία.

Αντιπροσωπία του συντονιστικού εργαζομένων μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό και την Υφυπουργό Εργασίας και εξέθεσε την αναγκαιότητα παραμονής στην δουλειά, με ενιαία εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για να μην βρεθούν οι 32.500 εργαζόμενοι ξανά στην ανεργία και καταρρεύσουν οι δήμοι. Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα κάλυψης των αναγκών με μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και κατάργησης του μοντέλου του φτηνού, προσωρινού και ανακυκλώσιμου εργαζόμενου.

Επίσης οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν και στην καθυστέρηση που σημειώνεται στη διαδικασία απόδοσης των ενσήμων των απασχολούμενων στα Κοινωφελή Προγράμματα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνονται τα πεντάμηνα, να παραμένουν ανασφάλιστοι και τα ένσημα ακόμη να μην έχουν καταχωρηθεί.

Ο Υπουργός το μόνο που υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με το ΙΚΑ θα βρεθεί σύντομα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και πως θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στον νόμο για την κοινωφελή εργασία. Επίσης η Υφυπουργός δεσμεύτηκε να αναζητήσει τους πόρους για την χρηματοδότηση και να εξετάσει το ζήτημα για παράταση του προγράμματος και να μας ενημερώσει για τις αποφάσεις του Υπουργείου την Πέμπτη 26/11/2015 σε νέα συνάντηση.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.. πιο μαζικά και πιο μαχητικά.

Το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής σας καλούν σε ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την:

ΤΡΙΤΗ 24/11/2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ.
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ)

Αθήνα 19 Νοέμβρη 2015

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εργατικά, Εργατικό Κίνημα