Άνοιγμα Εργατικής Λέσχης, 2ήμερο εκδηλώσεων Σάββατο και Κυριακή, 27-28/04

Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, εργαζόμενοι, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, με κοινές αγωνίες και ανάγκες, που πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε την ζωή μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε  έναν  χώρο συνάντησης, προβληματισμού, αναζήτησης αλλά και διεκδικητικής δράσης, των εργαζομένων αλλά και των ανέργων της Νέας Ιωνίας. Στόχος μας είναι μέσα από τη λειτουργία της Εργατικής Λέσχης, να συμβάλουμε στην συγκρότηση του εργατικού κινήματος της εποχής μας, να προβάλλουμε και να υλοποιήσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να αναζητήσουμε δείγματα ενός άλλου αντιεμπορευματικού τρόπου ζωής αλλά και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου λαϊκού και εργατικού πολιτισμού.

Ως μια πρώτη έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης έχουμε ήδη οργανώσει  υποστηρικτικά μαθήματα για παιδιά γυμνασίου/λυκείου της περιοχής μας, παιδιά ανέργων, μεταναστών, υποαπασχολούμενων ή γονιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με τη συμβολή  συναγωνιστών καθηγητών. Μία προσπάθεια που θέλουμε να συνεχιστεί και να πλαισιωθεί από ακόμα περισσότερους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η εργατική λέσχη απέκτησε το δικό της χώρο (Ελ. Βενιζέλου 82-84, Νέα Ιωνία, «Άγαλμα Μητέρας») τον οποίον ανοίγουμε με ένα 2ημερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην εργατική πρωτομαγιά αλλά και με σκοπό να έρθουμε σε επαφή και να γνωριστούμε καλύτερα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
·         Σάββατο, 27 Απριλίου.
o   1:00μμ – 9:00μμ. Έκθεση φωτογραφίας και προβολές με θέμα «Η Εργατική Πρωτομαγιά μέσα από εικόνες – φωτογραφίες – κείμενα».
o   10:00μμ. Πάρτυ γνωριμίας και οικονομικής ενίσχυσης της Εργατικής Λέσχης.
·         Κυριακή, 28 Απριλίου.
o   11:30πμ – 1:00μμ. Συνάντηση γονιών, μαθητών και καθηγητών με θέμα τα υποστηρικτικά μαθήματα αλληλεγγύης.
o   1:00μμ – 8:00μμ. Έκθεση φωτογραφίας και προβολές με θέμα «Η Εργατική Πρωτομαγιά μέσα από εικόνες – φωτογραφίες – κείμενα».
o   8:00μμ. προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι».
Στους καιρούς που προβάλλεται το “πρέπει” της υποταγής
πάρε τη θέση “που πρέπει”
Έλα στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Πάρτυ - Γλέντι