Για την διοργάνωση δωρεάν υποστηρικτικών σχολικών μαθημάτων

Απέναντι στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία πλέον βρίσκεται η κάθε οικογένεια, η Εργατική Λέσχη “Υδραγωγείο” οργανώνει δωρεάν υποστηρικτικά σχολικά μαθήματα.
Όμως… τι είναι όλα αυτά;
  • Δωρεάν μαθήματα: Δηλαδή το αφεντικό τρελάθηκε; Το αφεντικό όντως τρελάθηκε και μας έχει κηρύξει τον πόλεμο… αλλά εμείς δεν είμαστε αφεντικά!Για εμάς έμπρακτη αλληλεγγύη σημαίνει ουσιαστική συμμετοχή αυτοργάνωση και αυτοβοήθεια. Κοινή συλλογική συμμετοχή και αγώνας τόσο από αυτόν που προσφέρει, όσο και από αυτόν που δέχεται την προσφορά και αλλαγή των ρόλων στην επόμενη φάση ώστε να μη μένει κανένας μόνος και αβοήθητος στην κρίση. Έτσι, έχει ήδη δημιουργηθεί μία ομάδα εκπαιδευτικών, μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και μελών της τοπικής ΕΛΜΕ, για την διοργάνωση των μαθημάτων σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, χαμηλόμισθοι. Ελπίζουμε ότι στην πορεία θα βρούμε και άλλους.
  • Εργατική Λέσχη «Υδραγωγείο»: είναι μια νέα προσπάθεια στην Νέα Ιωνία με σκοπό να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση που δεχόμαστε. Ο ατομικός δρόμος, το γνωρίζουμε όλοι μας,  είναι αδιέξοδος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε νέους τρόπους και μορφές οργάνωσης, οι οποίες θα περιέχουν και το στοιχείο της αλληλεγγύης ως μέσο των αγώνων μας. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές συλλογικής αντίστασης, σε τοπικό επίπεδο, που ευελπιστούμε να μπορέσουν να απαντήσoυν στις ανάγκες μας με άμεσο τρόπο, πέρα και μακριά από λογικές στείρας φιλανθρωπίας και μοιράσματος της φτώχειας μας.
  • Μόνο αυτό χρειάζεται τώρα μια οικογένεια; Προφανώς όχι! Θεωρούμε όμως ότι πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε. Και πάνω απ’ όλα όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί απέναντι στα κοινά μας προβλήματα, διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν!
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Όποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να συμμετέχει, ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6974774528 και 6976815900 ή μέσω e-mail στην διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com.
Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για διάβασμα και αισιοδοξία

//

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Γυμνάσιο - Λύκειο, Δραστηριότητες, Δωρεάν Μαθήματα