• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά – Κάτω τα ξερά σας από τα παιδιά μας

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

mathites_astynomiaΤο Κερατσίνι και το 2ο Λύκειο επέλεξαν για να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν το μαθητικό κίνημα. Την τελευταία εβδομάδα η αστυνομία κάλεσε για ανάκριση 8 μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου, επειδή συμμετείχαν στην πενθήμερη κατάληψη του σχολείο τους τον Οκτώβριο, ύστερα από υπόδειξη της διευθύντριας του σχολείου. Στο αστυνομικό τμήμα ακολούθησε όργιο αυταρχισμού, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν επέτρεψαν στους γονείς των παιδιών να είναι παρόντες στην ανάκριση των ανήλικων παιδιών τους. Κατατρομοκράτησαν τους μαθητές και απειλώντας τους ψευδώς πως δε θα μπορούν να δώσουν Πανελλήνιες και πως θα κατηγορηθούν για κακουργήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος της ‘ανάκρισης’ των μαθητών αφορούσε προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένεια τους και τις παρέες τους και όχι την κατάληψη.

Μια κατάληψη που αποφασίστηκε και στηρίχτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου και αφορούσε  τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, καθώς και τις φθορές που υπάρχουν στο σχολείο. Αυτή η κατάληψη που έγινε πριν 4 μήνες και κράτησε 5 μέρες, χωρίς να παρατηρηθεί καμία φθορά στο κτίριο και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα , είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξαν να στοχοποιήσουν  αυτή τη μαθητική κινητοποίηση.

Και όλα αυτά συμβαίνουν δέκα μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου διαμαρτύρονταν ενάντια στις διαθεσιμότητες των συναδέλφων τους. Να θυμίσουμε ακόμα την απαράδεκτη διαταγή της ΓΑΔΑ για καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων και επαφές της αστυνομίας με τους διευθυντές. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση επιλέγει αντί να λύσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, επιλέγει να συνεχίσει την αυταρχική στροφή που έχει ξεκινήσει, με σκοπό να τρομοκρατήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και να φιμώσει κάθε αγωνιζόμενη φωνή που αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και αντιστέκεται στις αντιεκπευδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Όλη αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Ούτε την ποινικοποίηση των αγώνων θα επιτρέψουμε. Ούτε θα επιτρέψουμε να εμπεδωθεί το μήνυμα του φόβου και της μοιρολατρίας. Οι μαθητές και η νεολαία πρέπει να συνεχίσουν το μάθημα του αγώνα και της αντίστασης. Δεν θα επιτρέψουμε όποιος αντιστέκεται στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την εκπαίδευση να καταλήγει να δικάζεται. Ο συμβιβασμός με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η καθημερινή υποβάθμιση των σπουδών, η θεσμοθέτηση ενός   σχολείου εξεταστικού κάτεργου δεν είναι μονόδρομος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου. Δεν είναι μόνοι τους τώρα, όπως δεν ήταν μόνοι τους και στους δίκαιους αγώνες τους, μας έχουν όλους και όλες στο πλάι τους.

Δε μας φοβίζουν, δε μας τρομοκρατούν! Στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε!

  • Απαιτούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους 8 μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες διώξεις έναντι μαθητών απλά και μόνο επειδή αγωνίζονται.
  • Να καταργηθεί νόμος 2811/2000 που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις. Καμία ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Να σταματήσει η αστυνομία να απειλεί και να εκφοβίζει μαθητές και καθηγητές. Έξω η αστυνομία από τα σχολεία.
  • Να παρθεί πίσω ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το νέο Λύκειο.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-2-2014 και ώρα 12.30μμ, στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σκουζέ 3-5  & Φίλωνος)

πηγή: ergatikilesxi-kd.blogspot.gr

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις