Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ήταν πολιτική δολοφονία.

fissas-5701Η προσχεδιασμένη μαχαιριά του φασίστα Γ. Ρουπακιά με θεατές τους αστυνομικούς δεν ήταν ‘’κακιά στιγμή’’ και δεν ήταν ‘’οπαδική βία’’. Όσο και να προσπάθησε η αστυνομία και τα τσιράκια των καναλιών να το συγκαλύψουν, ο θάνατος του Παύλου Φύσσα είναι πολιτική δολοφονία που εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει την κοινωνία να φρενάρει το λαϊκό κίνημα τη στιγμή που δυναμώνει, για να συνεχίσει την κοινωνική καταστροφή εφαρμόζοντας τις εντολές ΕΕ-ΔΝΤ. Το παρακράτος της Δεξιάς συγκυβέρνησης επαναφέρει μεθόδους που θυμίζουν τη δολοφονία του Γ. Λαμπράκη. Οι ναζιστές της ΧΑ είχαν εντολή να σκοτώσουν. Το προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα με τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, το πέτυχαν λίγες μέρες αργότερα με την προσχεδιασμένη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Η Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη είναι μια μαύρη μέρα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο εργαζόμενος λαός που στενάζει κάτω από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, οι νέοι που τους τσακίζουν κάθε ελπίδα, έχουν λόγο να αγανακτήσουν, να οργιστούν και να εξεγερθούν.

Η παρουσία των χιλιάδων λαού στις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην κυβέρνηση την αστυνομία και τους καναλάρχες. Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού, στην πρωτόγνωρη για το Κερατσίνι, λαοθάλασσα, έστειλε το μήνυμα ότι ο εργαζόμενος λαός δεν υποτάσσεται. Έχει μνήμη και ξέρει πώς να πολεμά τους φασίστες. Ξέρει να αντιστέκεται όπως έχει κάνει κάθε φορά που χρειάστηκε στο παρελθόν, από την ΕΑΜική αντίσταση και το Πολυτεχνείο ως τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες του σήμερα.

Το σχέδιο όμως του Μαύρου Μετώπου της συγκυβέρνησης δεν είχε ολοκληρωθεί. Μετά τις μαχαιριές στην καρδιά του Παύλου έπρεπε να αμαυρώσουν τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού και της νεολαίας. Τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση και χτύπησαν απρόκλητα στο ψαχνό. Δεν ήταν μόνοι τους. Πολλά βίντεο δείχνουν ολοκάθαρα πως ΜΑΤ και Χρυσή Αυγή δουλεύουνε μαζί. Συμμορίες από χρυσαυγίτες πλάι-πλάι με τα ΜΑΤ χτυπούσαν τη διαδήλωση. Σκοπός να τη διαλύσουν, να σπείρουν πανικό και τρόμο στις γειτονιές, που για πρώτη φορά ζούσαν μια τόσο μεγαλειώδη λαϊκή διαμαρτυρία.

Από τύχη δεν θρηνούμε σήμερα και δεύτερο νεκρό. Δεκάδες άνθρωποι, πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν στα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια από τα ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί των νοσοκομείων. Η χρήση χημικών μέσα στα στενά, οι δεκάδες προσαγωγές ανθρώπων, οι τυφλές συλλήψεις μέσα σε καφετέριες, η πολιορκία μιας πολυκατοικίας στην οποία είχαν καταφύγει διαδηλωτές για να γλυτώσουν από τα χημικά, δείχνουν τους πραγματικούς ενόχους για το σκηνικό «καταστροφής» στους δρόμους του Κερατσινίου. Είναι γνωστό πια το σκηνικό. Το στήνουν κάθε μέρα που ο λαός βγαίνει στους δρόμους. Δημιουργούν εικόνες χάους και δίνουν τροφή στους γυμνοσάλιαγκες των καναλιών, για να συνεχίσουν να στηρίζουν την αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Όλοι όμως πλέον βλέπουμε και καταλαβαίνουμε. Την ίδια ώρα που απλοί άνθρωποι, αυτόπτες μάρτυρες στο φονικό, καταθέτουν πως υπήρχαν αστυνομικοί μπροστά στο έγκλημα και το άφησαν να συμβεί πριν επέμβουν, ο αστυνομικός εκπρόσωπος στα κανάλια προσπαθεί να τους βγάλει ψεύτες και τρελούς. Η ίδια αστυνομική παρουσία πλάι στη χρυσαυγίτικη συμμορία είχε καταγγελθεί λίγες μέρες πριν και στη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα.

Ήταν στάση ζωής για τον Παύλο, που τήρησε μέχρι την τελευταία στιγμή που βρέθηκε μόνος απέναντι στη Χρυσαυγίτικη συμμορία. Αυτή η στάση ζωής τον οδήγησε στο θάνατο από το οπλισμένο χέρι του συστήματος, τη ναζιστική Χ.Α.

Όρθιος ανυποχώρητος απέναντι στους δολοφόνους του μέχρι την τελευταία στιγμή φώναζε να ακούσει όλη η κοινωνία.

Νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι μην μασάτε τα σκουπίδια των καναλιών.

Ας υψώσουμε το ανάστημά μας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ας δημιουργήσουμε στις γειτονιές ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο, που θα στείλει ξανά, τους εγκληματίες της Χ.Α. και την ιδεολογία τους, στους υπονόμους της ιστορίας.

Ας φωνάξουμε δυνατά: ΩΣ ΕΔΩ. Θα σας ανατρέψουμε πριν μας καταστρέψετε ολοσχερώς. Πριν στείλετε και άλλα γελαστά παιδιά στο χώμα.

Το χρωστάμε στον Παύλο.

• Το χρωστάμε στο παιδί κάθε άνεργου, φτωχού, μεροκαματιάρη.

• Το χρωστάμε σε κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται στην χούντα της συγκυβέρνησης, των αγορών, των τραπεζών, στο τέρας του φασισμού.

Άλλωστε, δεν ξεχνάμε την ιστορία της Νέας Ιωνίας. Μίας πόλης  προσφύγων, που στο μπλόκο της Καλογρέζας οι πολιτικοί πρόγονοι των ταγματασφαλιτών δολοφόνησαν 21 αντιστασιακούς που πολεμούσαν ενάντια στους ναζιστές. Ούτε ξεχνάμε τα περιστατικά επιθέσεων εναντίων μεταναστών που έχουν κατά καιρούς συμβεί στην περιοχή μας με την ανοχή, τουλάχιστον, του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Τότε Χίτες τώρα Χρυσαβγίτες.

Ας κάνουμε όλες τις γειτονιές να τσακίσουν το φόβο, να βγουν στους δρόμους, να βροντοφωνάξουν αυτό που ο Παύλος φώναζε με τα τραγούδια του.

… σιγά μην φοβηθώ…

Η Εργατική Λέσχη συμμετέχει στη συγκέντρωση-πορεία που διοργανώνουν σωματεία, συνδικάτα, αντιφασιστικές συλλογικότητες,

 Τετάρτη 25/9, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Κέντρο Νέας Ιωνίας, Άγαλμα Μητέρας
Τηλ: 6940 980 810  και 6973 089 911
www.ydragogeio.gr,  elni.ydragogeio@gmail.com

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις