• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Πρόσκληση στην παρουσίαση της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Εδώ και 3 χρόνια δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση από την μεριά του κεφαλαίου στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την οικονομική του κρίση. Μια κρίση που δημιούργησε το ίδιο και καλούμαστε να την πληρώσουμε όλοι εμείς που τόσο καιρό μας κλέβει τον πλούτο που παράγουμε. Η επίθεση αυτή που υλοποιείται σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχει ως αποτέλεσμα να ξεπουλιέται κάθε κοινωνική και παραγωγική δομή της χώρας, να υποβαθμίζεται το σύστημα εκπαίδευσης, να διαλύεται το σύστημα υγείας, να λεηλατούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, να ιδιωτικοποιούνται οι δημόσιοι χώροι κλπ. Πέρα όμως από όλα αυτά, στο στόχαστρο της επίθεσης έχουν μπει και τα εργασιακά δικαιώματα – κατακτήσεις των τελευταίων 40 χρόνων και το λαϊκό εισόδημα, πάντα με το πρόσχημα ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Πιστεύουμε ότι για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να βρούμε νέους τρόπους και μορφές οργάνωσης που θα περιέχουν και το στοιχείο της αλληλεγγύης, ως μέσο για το στόχο της ανατροπής. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε μία νέα δομή συλλογικής αντίστασης σε τοπικό επίπεδο, που ευελπιστούμε να μπορέσει να απαντήσει στις ανάγκες μας με άμεσο τρόπο, πέρα και μακριά από λογικές φιλανθρωπίας και μοιράσματος της φτώχιας μας.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» δημιουργήθηκε και λειτουργεί με βάση την Συνέλευση των ανθρώπων που το αποτελούν, φιλοδοξώντας να γίνει ένας χώρος με πολύπλευρα χαρακτηριστικά και δράση που:

    1. Θα αποτελεί χώρο συνάντησης εργαζομένων και ανέργων στην Νέα Ιωνία με στόχο να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό. Όλοι μαζί δεχόμαστε την επίθεση και όλοι μαζί πρέπει να απαντήσουμε.
    2. Θα μπορεί να παρεμβαίνει σε απεργιακούς αγώνες και διεκδικήσεις στην περιοχή μας, που πολλές φορές δεν γίνονται γνωστά, συμβάλλοντας στην απάντησή τους προς το συμφέρον των εργαζομένων. Μαζί με μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, κόντρα στον γραφειοκρατικό και υποταγμένο συνδικαλισμό.
    3. Θα διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες όπως συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ βοηθώντας να συγκροτηθεί μια πρόταση ενός λαϊκού πολιτισμού και επιμόρφωσης με ενεργό ρόλο όσων συμμετέχουν και όχι ρόλο θεατή.
    4. Θα οργανώσει μαθήματα υποστήριξης για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου/λυκείου της περιοχής μας, παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα.
    5. Φιλοδοξεί να δώσει πραγματικό νόημα στο εμείς απέναντι στο στρεβλό «εμείς» του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ένα «εμείς» που δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σύμφωνα με το χρώμα του δέρματος ή την θρησκεία αλλά που ορίζεται από την ανάγκη και απαίτησή μας για αξιοπρεπή διαβίωση με ίσα δικαιώματα για όλους.

 

 

Για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, η απάντηση πρέπει και θα είναι συλλογική.
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δρόμοι αντίστασης που δεν έχουμε ακόμα περπατήσει…
Σας καλούμε την Τρίτη 5 Φλεβάρη, στις 19:30. στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας
…για να γνωριστούμε και να τους περπατήσουμε μαζί.

 

 
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας  «Υδραγωγείο»

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Συνελεύσεις