Τετάρτη 1 Μαΐου, 11π.μ. στα Προπύλαια με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα εξανεμίζονται, η συλλογική μνήμη επιστρέφει στη ματωμένη πρωτομαγιά του 1886, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων και του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργιακού αγώνα! Το Μάη του 1886, στο Σικάγο η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη μέρα τιμάμε τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς αγώνες. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Κοιτώντας πίσω στα τελευταία χρόνια, οι εργασιακές συνθήκες, και κατ΄ επέκταση η ζωή της εργατικής τάξης και της νεολαίας, συνεχώς χειροτερεύουν! Κεφάλαιο, κράτος και Κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή είναι η «λιγότερο κακή» εκδοχή μπροστά στις ζημιές της κρίσης που βιώνουμε και πως «δεν υπάρχει εναλλακτική». Σπέρνουν ψέματα και τρόμο, φορτώνοντας στις δικές μας πλάτες τις, κάθε λογής, κρίσεις των τελευταίων χρόνων, τις οποίες, μάλιστα, αξιοποιούν κάθε φορά για την προώθηση των πιο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Καθένας και καθεμία από εμάς βλέπει και βιώνει τη σφοδρή αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση σε εργασιακά – λαϊκά δικαιώματα και κεκτημένα, καθώς και στις δημοκρατικές μας ελευθερίες. Από τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστήμιων, μέχρι και τα ξεχειλωμένα ωράρια, τις απλήρωτες εργατοώρες, τα χαμένα ένσημα, τους μισθούς πείνας, όλα φωνάζουν, κάθε μέρα, πως η ζωή μας δεν έχει καμία αξία μπροστά στα κέρδη τους.

Απαιτείται λαϊκή οργάνωση για ένα ισχυρό, πολιτικοποιημένο, ανασυγκροτημένο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ανατροπής που θα αντισταθεί στον αντεργατικό Αρμαγεδδώνα κυβέρνησης, εργοδοτών, Ε.Ε., θα επιβάλλει κατακτήσεις τώρα.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού η ελπίδα βρίσκεται στον ταξικό και διεθνιστικό αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού, για την ειρήνη των λαών και την ελευθερία, για την ήττα της πολεμικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Στο αγώνα για μια κοινωνία όπου την οικονομία και την εξουσία θα έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί του πλούτου και όχι η μειοψηφία των ιδιοκτητών-καπιταλιστών. Για την χειραφέτηση των εργαζομένων.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δελτία Τύπου, Εργατικό Κίνημα