• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

3ήμερο εκδηλώσεων – 2 χρόνια Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”, έχοντας ήδη κλείσει δύο χρόνια λειτουργίας αποφάσισε και διοργανώνει ένα τριήμερο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 26, 27 και 28 Ιουνίου, με τίτλο:

Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας,
Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας,
Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

Το ακριβές πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας

sima-lesxi14Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας είναι ένας χώρος συνάντησης, συλλογικής οργάνωσης και διεκδικητικής δράσης.

Είμαστε άνθρωποι της γειτονιάς, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας και των όμορων δήμων. Εργαζόμενοι, υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι με κοινές αγωνίες και ανάγκες. Πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε την ζωή μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας

DSC_0006Από τις αρχές του 2013, δημιουργήσαμε μία δομή αλληλεγγύης και συλλογικής οργάνωσης των «από κάτω» που, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να συμβάλλει στην επιβίωση των εργαζομένων, τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής που λεηλατεί τη ζωή μας.

Εμείς λοιπόν, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, απαντάμε ότι είμαστε όλοι μαζί. Αποδοκιμάζουμε τον ατομικισμό και την αδιαφορία και προτάσσουμε σαν όπλο μας τη συλλογικότητα. Κανείς δεν είναι μόνος! Αυτοοργανωνόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι, αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε συλλογικά και μαζικά!

Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

Αγωνιζόμαστε:

 • γDSC_0015ια να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα εργατικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των ηλικιωμένων (ελλήνων και μεταναστών).
 • για να μην περάσει η γραμμή «συμβιβασμού» στα πλαίσια της Ε.Ε., που οδηγεί σε διαιώνιση της κοινωνικής κατάστασης που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων
 • για να βοηθήσουμε στη συλλογική οργάνωση εργαζομένων και ανέργων. Να στηρίξουμε τη δημιουργία νέων σωματείων, όπου αυτά δεν υπάρχουν. Να βοηθήσουμε την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Να φέρουμε την αλλαγή από τα κάτω, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
 • ενάντια στη ξενοφοβία, το ρατσισμό, το σωβινισμό, και το φασισμό και το σύστημα που τα γεννά.
 • για να προωθήσουμε δείγματα ενός άλλου αντιεμπορευματικού τρόπου ζωής.
 • για να αναδείξουμε έναν άλλο τύπου πολιτισμό, ενός σύγχρονου λαϊκού και εργατικού πολιτισμού, μακριά από την λογική της εμπορευματοποίησης και του κέρδους.
 • για να προάγουμε την συνείδηση, ότι οι εργαζόμενοι είναι παραγωγοί του πλούτου της κοινωνίας και αυτοί πρώτοι απ’ όλους πρέπει να ορίζουν το τι, το πως και για ποιές πραγματικές ανάγκες  πρέπει ο πλούτος και τα κοινωνικά αγαθά να παράγονται, να αξιοποιούνται και να μοιράζονται

Δύο Κόσμοι Αντίθετοι

13Από την μία ο κόσμος τους: του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ, της εκμετάλλευσης και του ανεξέλεγκτου υπερκέρδους.

Και από την άλλη ο δικός μας: Ο κόσμος της εργασίας, της ανεργίας, της νεολαίας χωρίς μέλλον, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αλληλεγγύη | Αξιοπρέπεια | Αγώνας για την ανατροπή

DSC_0129[1]Επιλέγουμε τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας. Τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Τον δρόμο της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης. Για να συγκροτήσουμε τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας σήμερα στη βάση των κοινών αναγκών και δικαιωμάτων του. Για να προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας. Με:

 • μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά γυμνασίου – λυκείου ενάντια στους ταξικούς φραγμούς της «δωρεάν» παιδείας.
 • ταξική αλληλεγγύη σε εργατικούς αγώνες. Με αγώνες ενάντια στις απολύσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην πόλη μας και με μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες για να σπάσει ο κοινωνικός αποκλεισμός.
 • τον δικό μας πολιτισμό, την μουσική μας, τις προβολές μας, τις θεατρικές παραστάσεις και τα γλέντια μας.
 • προσπάθειες αυτομόρφωσης και ανταλλαγής γνώσεων που έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος να αποκτά σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Κάναμε την αρχή και καλούμε όλους να συμμετέχουν.
Ελάτε στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο».
Ελάτε, όλοι μαζί να γίνουμε πιο δυνατοί!

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις