Διήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων στη λέσχη, 22 & 23 Οκτωβρίου 2023

Συμμετέχοντας στις δράσεις του αντιφασιστικού συντονισμού με αφορμή την αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 4μμ, στη  Λεωφόρο Ηρακλείου 420, πραγματοποιούμε 2ημερο εκδηλώσσεων την Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στο χώρο της λέσχης.

Την Κυριακή στις 22 Οκτωβρίου, 8:30μμ, προβάλλουμε το ντοκυμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”

«Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιός μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν.»

Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».

Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα ­ που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα ­ αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.

——————————————————————————————————————————————————–

Την Δευτέρα 23/10, 7:30μμ, συζητάμε με μέλη του αντιφασιστικού συντονισμού Αθήνα-Πειραιά, και μέλη συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής μας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εκδήλώσεις, Προβολές