4ο φεστιβάλ Εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας, 30 Ιούνη-1 Ιούλη, ΚΕΠ Ν. Ιωνίας

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”, έχοντας ήδη κλείσει πέντε  χρόνια λειτουργίας διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ της,  που θα πραγματοποιηθεί 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στο ΚΕΠ και στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μια περίοδο όπου κυβέρνηση-κεφάλαιο-“θεσμοί” εντείνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, που η φτώχεια, η ανεργία ο πόλεμος και η προσφυγιά σημαδεύουν τους καιρούς μας, φιλοδοξούμε και φέτος το Φεστιβάλ της Λέσχης να αποτελέσει χώρο συνάντησης και συζήτησης των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων της περιοχής. Για να μοιραστούμε τις κοινές μας αγωνίες και προβληματισμούς, να ψηλαφίσουμε τους δρόμους και τα βήματα για μια άλλη ζωή, να νιώσουμε τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας.

Με συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στον κόσμο της εργασίας, όπως οι ανάγκες μας απέναντι στη σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα, το πώς ο εθνικισμός και ο πόλεμος επηρεάζουν την κατάσταση στην περιοχή μας, δημιουργώντας μια μόνιμη απειλή, καθώς κ την αναγκαία διεθνιστική εργατική απάντηση.

Το φεστιβάλ όμως θα είναι και μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού των από κάτω, έκφραση της συλλογικής πολιτιστικής δημιουργίας των ομάδων της λέσχης με συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση αφίσας για το Μάη του 68, antifa 5χ5, μαθητικό εργαστήρι, εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά, κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Συλλογική οργάνωση|αλληλεγγύη|αγώνας

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει

πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε

 

Σάββατο 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

17:30:   Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής

19:30:   ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι ανάγκες μας απέναντι στη σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα

21:30:   Συναυλία ομάδας λαϊκής μουσικής

22:30    Ρεμπέτικο γλέντι με ζωντανή μουσική

 

Κυριακή 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

17:30:   Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής

19:30:   ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Εθνικισμός και πόλεμος στην περιοχή μας. Η ανάγκη μιας εργατικής διεθνιστικής απάντησης.

Συζητάμε με τους  Τάσο Κωστόπουλο, δημοσιογράφος, ιστορικός, Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός.

Θα παρέμβει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

21:30:   Συναυλία μουσικής ομάδας

22:30    Musicians’ open jam

Ακολουθεί πάρτι

 

 Καθημερινά στο χώρο:

συναντήσεις | έκθεση αφίσας για τον Μάη του ‘68 | προβολές | antifa 5χ5 | μαθητικό εργαστήρι | περίπτερα | workshops | φαγητό |ποτό |καφές

 

  Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  μας. Για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε μαζί, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας για τη ζωή που μας αξίζει, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα κάνει πράξη την αντεπίθεση κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Συλλογική οργάνωση, Αλληλεγγύη Αγώνας

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Πολιτισμός