Παρασκευή 8 Μάη, 18:30, Ομόνοια: Ανατρέπουμε την επισφάλεια και την ανεργία–Διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα

Σήμερα παρά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τη νέα κυβέρνηση Σύριζα –Ανελ, φαίνεται ότι συνεχίζεται ο συμβιβασμός με ΕΕ,ΕΚΤ και ΔΝΤ .Η νέα κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές και τις επιταγές του κεφαλαίου ,τσακίζοντας την εργατική τάξη ,επεκτείνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ,εκτοξεύοντας τα ποσοστά της ανεργίας και ανακυκλώνοντας την με τα προγράμματα ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ (κοινωφελή –voucher).
Η ανεργία είναι ήδη βιωμένη για μεγάλα τμήματα της νέας γενιάς και μαζί με την επισφαλή εργασία βάζουν σε αμφισβήτηση ακόμη και την έννοια της εργασίας .Το δικαίωμα στη δουλειά και όχι στην ανεργία συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία.
Την ίδια στιγμή, ελάχιστοι από το 1,5 εκατομμύριο ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ακόμα λιγότεροι θα ενταχθούν στο περίφημο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ‘’ανθρωπιστικής κρίσης’’.
Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν δεσμεύεται για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, αλλά μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ παραδίδει τα διαθέσιμα του οργανισμού για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές. Ετοιμάζεται να πληρώσει στις 12 Μάη (με τα διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων) μία ακόμα δόση στο ΔΝΤ (ύψους 750 εκ ευρώ), ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για το επίδομα ανεργίας άλλων 150.000 ανέργων.

Να μην αποδεχτούμε το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα
Εδώ και τώρα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι ,να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όποιον μας θέλει υποταγμένους .Προτάσσουμε τις ανάγκες τις δικές μας ,της ανάγκες του κόσμου της εργασίας-ανεργίας .Παλεύουμε και διεκδικούμε ,δεν υποχωρούμε. Θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν στερήσει . Θα νικήσουμε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

111213

Διεκδικούμε

. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
.ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
.ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (VOUCHER, 5ΜΗΝΑ, ΕΣΠΑ ΚΛΠ)

.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ,ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας – υδραγωγείο

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Παρεμβάσεις Λέσχης