Αντιφασιστική Διαδήλωση, Παρασκευή 25.5, 7μμ, ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια συνεχώς κλιμακούμενη παρέμβαση νεοναζί στην ευρύτερη περιοχή, και κατά κύριο λόγο στο Νέο Ηράκλειο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σταθερή προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεών τους. Από συνθήματα σε τοίχους της περιοχής, πορείες και μοιράσματα του υλικού τους, περνάμε σε μια φάση που μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πως πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα τάγματα εφόδου. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους περίπου 20 φασίστες στην πλατεία Ηρακλείου, προκαλώντας κόσμο, βρίζοντας και απειλώντας, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς όπου και χτύπησαν έναν αντιφασίστα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες στην Π. Κοκκινιά, το Γαλάτσι, τον Κορυδαλλό, στις επιθέσεις ενάντια στην Αφγανική Κοινότητα και τον Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”. Με πιο πρόσφατη στην Μυτιλήνη όπου οι φασίστες, μαζί με τον “καλό κόσμο” του νησιού, επιτέθηκαν σε ειρηνική συγκέντρωση προσφύγων και απείλησαν να τους κάψουν. Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας πιστεύουμε ότι όλη αυτή την κατάσταση δεν είναι απλά τυχαία συμβάντα, αλλά μια αλληλουχία εν εξελίξει, με όσα προηγήθηκαν και όσα εκτιμούμε πως μπορούν να ακολουθήσουν. Οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι.Οι φασίστες επιχειρούν ξανά να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν ζωτικό χώρο στις γειτονιές μας. Το θράσος τους τροφοδοτείται από την φτώχεια και την απογοήτευση του λαού, από το αναδυόμενο κλίμα εθνικισμού και τις πολεμικές προετοιμασίες και αφηγήσεις του ελληνικού κράτους. Τροφοδοτείται από την ανοχή που δείχνει απέναντί τους η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός.  Το θράσος τους τροφοδοτείται από τους εργοδότες, τα αφεντικά, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή σαν τους χρήσιμους τραμπούκους, ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Όλα αυτά πρέπει να μας κινητοποιήσουν άμεσα. Είναι ανάγκη τα σωματεία, οι συλλογικότητες της γειτονιάς, αντιφασιστικές οργανώσεις, όλοι μας, να βρεθούμε  σε κοινή  αγωνιστική  διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή.

Στα πλαίσια αυτά, συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αντιφασισιστική συγκέντρωση κ μικροφωνική τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7μμ, έξω από τον ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Καλούμε σε αντιφασιστική πορεία, την Παρασκευή 25 Μάη 7μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

 

Εξω οι φασιστες απο τις γειτονιες μας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης