Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΠ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7.00μμ

Ομιλητής ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ
πρόεδρος της ομοσπονδίας ασφαλιστικών ταμείων.

ekdilosi_asfalistiko_7-3Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα! Διαλύουν έτσι τα απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και την ανεργία!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το πότε και πόση σύνταξη θα πάρουμε για να ζούμε αξιοπρεπώς. Προστατεύει κάθε εργαζόμενο κατά τον εργάσιμο βίο του Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα της ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, η προστασία της μητρότητας. Είναι οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό ν/σχέδιο κυριολεκτικά τα ισοπεδώνει και οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα.

Τα μέτρα τα υποστηρίζουν όλες μαζί οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψήφισαν τα μνημόνια, μαζί και το 3ο, στα οποία προβλέπονταν.. Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω του PSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.

Ο εργοδοτικός  και κυβερνητικός  συνδικαλισμός  δίνει μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα. Έχουν επιλέξει το δρόμο της αποκλιμάκωσης και όχι της ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε στον αγώνα με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης.

Παλεύουμε για τις ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών. Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Την άμεση χρηματοδότηση από εργοδότες και κράτος του ασφαλιστικού συστήματος. Την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!
  • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων τώρα για να ζήσουμε. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης για όλους. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό που διεκδικούν τα συνδικάτα σε κάθε κλάδο.
  • Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (55 για τις γυναίκες και βαρέα). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας,

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ»
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ”

ekdilosi_asfalistiko_trik

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Σωματεία