• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Κινητοποίηση στη γερμανική Πρεσβεία, Τετάρτη 8/11|| Απεργία πείνας προσφύγων για το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση

Δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας από την 1η Νοέμβρη, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους και να μπει τέλος στην πολύχρονη επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους. Ενώ οι αιτήσεις τους έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, τους καθυστερούν για μήνες και τους καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και τους κρατάνε μακριά από τους δικούς τους.
Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τη γερμανική κυβέρνηση για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την ελληνική για περιορισμό των επανενώσεων και απαιτούν να απαλειφθούν όλα τα διοικητικά προσχήματα για τις καθυστερήσεις και να οργανωθεί άμεσα η αεροπορική μεταφορά τους.
Για αυτό μας καλούν όλους/ες στη γερμανική πρεσβεία, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας για να στηρίξουμε τον αγώνα τους.
Αντίστοιχη δράση κινητοποίησης θα οργανωθεί την ίδια μέρα και από τους συγγενείς τους στο Βερολίνο.
 
Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας
Να μπουν άμεσα πτήσεις για τις επανενώσεις 
Οικογενειακή Επανάνωση Τώρα για τους Πρόσφυγες

κι εδώ: Κείμενο απεργών πείνας πλ. Συντάγματος

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Αναδημοσιεύσεις, Ανακοινώσεις, Σωματεία