Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας Β. Δημάκη

Ως Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας –  Υδραγωγείο στηρίζουμε τον αγώνα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Β. Δημάκη. Κατά την διάρκεια της κράτησης του άρχισε να διαβάζει και να μελετά διάφορα βιβλία καταλήγοντας τελικά στην απόφαση να δώσει εξετάσεις  και σήμερα είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Χρειάστηκε μάλιστα να προχωρήσει σε απεργία πείνας το 2018 ζητώντας να του επιτραπεί να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα στη σχολή του υπό την επιτήρηση ειδικού βραχιολιού κι αυτό γιατί από τότε του είχαν αρνηθεί το δικαίωμα στη μόρφωση. Τελικά μετά από αρκετές εβδομάδες κέρδισε αυτό το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο: να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα της σχολής του.

Από τα μέσα Απριλίου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις των κρατουμένων, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας. Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ενόχλησαν την διοίκηση των φυλακών και του υπουργείου, ενώ ο Δημάκης θεωρήθηκε πρωτεργάτης. Τη νύχτα της 16ης Απριλίου δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κελί του και τον μετέφεραν βιαίως, μέσω μεταγωγής, στις φυλακές Γρεβενών.

Αντιστεκόμενος στην ενέργεια αυτή ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να επιστρέψει  στις φυλακές Κορυδαλλού τόσο λόγω της αναίτιας μεταγωγής του αυτής καθ εαυτής όσο και λόγω της ανάγκης παρακολούθησης μαθημάτων για την σχολή του προκειμένου να μην διαγραφεί από αυτή. Το αίτημα της εκ νέου μεταγωγής του έγινε δεκτό στις 30/4 και επέστρεψε στις φ. Κορυδαλλού, όπου και τέθηκε σε καραντίνα/απομόνωση για 14 ημέρες, η οποία εξακολουθεί να ισχύει και μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα ο Δημάκης να ξεκινήσει από το Σάββατο 22 Μάη θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία του αλλά και την ζωή του την ίδια , εκ νέου απεργία πείνας και δίψας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Β. Δημάκη και τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων του. Η εκδικητική στάση του υπ. Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στον Δημάκη απέναντι σε ένα άνθρωπο ο οποίος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής αρνούμενος να αποδεχθεί τον ρόλο που του έχει φορέσει το αστικό σύστημα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Αλληλεγγύη στον Β. Δημάκη

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του και επιστροφή του στην πρότερη κατάσταση

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις