• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Εκδήλωση για το προσφυγικό ζήτημα, στο 2ο φεστιβάλ της λέσχης, Σάββατο 25/6, στις 7:00μμ

Tη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ μας, Σάββατο 25 Ιούνη στις 19:00 θα συζητήσουμε για το ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ένα θέμα που κυριαρχεί εδώ και αρκετό καιρό στη συζήτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Στην ενωμένη Ευρώπη φρούριο που αποτελεί μια αποθήκη ψυχών για χιλιάδες ανθρώπους κυνηγημένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την φτώχεια, παρατηρούμε ότι το διαρκώς προβαλλόμενο από τα media ”προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα” (κρυμμένο και πίσω από φανταχτερούς απειλητικούς τίτλους όπως «ωρολογιακή βόμβα») δεν αποτελεί αποτέλεσμα ανικανότητας ή απραξίας από μεριάς των κυβερνώντων αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Μια πολιτική επιλογή που οδηγεί όλους αυτούς τους ανθρώπους στην γκετοποιήση, στην κοινωνική απομόνωση με τον εγκλεισμό τους σε απομακρυσμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μάλιστα δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαμονής ή hot spots κατά την επίσημη καθεστωτική ορολογία.

ekdilwsi-prosf-fest-lesxilow

Εμείς από την πλευρά μας καλούμαστε να συζητήσουμε και να απαντήσουμε στα κυρίαρχα ιδεολογήματα που θέτει ο αντίπαλος,  αλλά και σε αυτά που δεν θέτει. Αλλά κυρίως,  να ψηλαφήσουμε μια απάντηση για το ποιο κίνημα μπορεί να σταματήσει τη θηριωδία του πολέμου, της εκμετάλλευσης των λαών, της φτώχιας, του ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους, αλλά και συνολικά να ανατρέψει την επίθεση που γκρεμίζει τις ζωές μας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και χρώματος.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Παρεμβάσεις Λέσχης