Συζήτηση για τις εξορύξεις, Τρίτη 16/4, 8μμ

Το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων. Συζήτηση η οποία συνοδεύεται από το αφήγημα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την τόνωση της επιχειρηματικότητας, παρουσιάζοντας τις εξορύξεις ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα. Μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις υπογράφουν μακροπρόθεσμα σχέδια βιομηχανικών εγκαταστάσεων και αξιοποίησης κοιτασμάτων σε στεριά και θάλασσα. Παράλληλα το ελληνικό κράτος προσπαθεί να θέσει υπό την αποκλειστική του εκμετάλλευση διαφιλονικούμενες ζώνες στα ανατολικά και στα βόρεια της χώρας αδιαφορώντας για κάθε ενδεχόμενη συνέπεια.

 Τα παραπάνω μας αφορούν άμεσα, καθώς εκείνο που παρουσιάζεται σαν εθνικό συμφέρον και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας οδηγεί σε καταστροφή τεράστιων εκτάσεων του περιβάλλοντος, απαξίωση περιοχών, διάλυση των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται άμεση απάντηση από τη δική μας πλευρά.

Την Τρίτη 16/4 στις 20:00, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επί του θέματος στα πλαίσια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση και από την πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Κάποια από τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

  • Ποιοι είναι οι τρέχοντες σχεδιασμοί σχετικά με τις εξορύξεις κοιτασμάτων
  • Ποιοι και με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευτούν τα λεγόμενα ορυκτά κοιτάσματα
  • Ποιες οι συνέπειες στο περιβάλλον και στην καθημερινότητα των κατοίκων στις περιοχές που προορίζονται για εξορύξεις

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Εκδήλώσεις