Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018, 5.30μμ μνημείο Π. Φύσσα

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς παρέμεναν ανενόχλητοι σε πλήθος προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών τους κατά ελλήνων και μεταναστών, (όπως οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, η δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ), ενώ ακόμα,  οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, και η δίκη της ΧΑ τραβάει σε μάκρος.

Σήμερα,  έχοντας μπει στην νέα εποχή των «μεταμνημονιακών μνημονίων διαρκείας» και της «ανάπτυξης» που θα χτίζεται καθημερινά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες σαν τη ΧΑ αξιοποιούνται στο έπακρο από το κεφάλαιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίες εξάλλου, οι παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του.

Ταυτόχρονα, η αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων, δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης, που εφαρμόζει η  τωρινή κυβέρνηση (κ οι προηγούμενες) με τη ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας, πυροδοτεί τις ξενοφοβικές ρατσιστικές αντιδράσεις και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Σε όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της προπαγάνδας τους ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αγαπημένα παιδιά των επιχειρηματιών και  μακρύ χέρι του συστήματος, τα οποία, προβάλλουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο» και προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις, χωρίς να θίγουν καθόλου τα πραγματικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία με αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων.

«Χρέος» του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και παραμένει η αντίσταση στο μίσος και το φασισμό και η διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση. Γι’ αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Απέναντι σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι.

Μαζί με τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, έλληνες  και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

 

Συμμετέχουμε στην πορεία την Τρίτη 18/9, 5.30μμ

στο μνημείο στην οδό Παύλου Φύσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) Κερατσίνι

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες