Κινητοποίηση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα-εργάτη-μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης ‘’Χρυσή Αυγή’’ . Ταυτόχρονα κλείνουν σχεδόν 2 χρόνια από την καταδίκη της φασιστικής-νεοναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής με την απόφαση του Εφετείου. Οι ηγέτες της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή μαζί με τον εκτελεστή του Φύσσα, με τη δίκη φέτος να συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό, και μέλη της ΧΑ να διεκδικούν μικρότερες ποινές, ακόμα και αθώωση.


9 χρόνια μετά, όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του, ούτε τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά!
Η επιστροφή των νεοφασιστικών κομμάτων καθώς και της ακροδεξιάς ιδεολογίας έχει κάνει την επανεμφάνισή εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελώντας ουσιαστικά προϊόν της κρίσης αλλά ταυτόχρονα και πολιτικό σχέδιο διαχείρισής της. Διατηρώντας όλα τα αντιδραστικά στοιχεία εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με το βαθύ κράτος και το κεφάλαιο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «λίγων» αποτελώντας κάθε φορά ένα σημείο επανεκκίνησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης .

9 χρόνια μετά την οργανωμένη δολοφονία Φύσσα από τους Ναζί δολοφόνους της ΧΑ σε συνδυασμό με τα πολλά περιστατικά επανεμφάνισης φασιστικών ταγμάτων εφόδου η μάχη για το τσάκισμα του φασισμού θα συνεχίσει να δίνεται στον δρόμο.
Γι’ αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, είναι αναγκαία!.
Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9/2022 ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικό Κίνημα, Παρεμβάσεις Λέσχης