• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις

Η καταστολή ενάντια στους αγωνιστές δεν θα περάσει

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες των επιχειρήσεων εκκένωσης καταλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ. Μετά την λήξη του δεκαπενθήμερου τελεσιγράφου από τον Μ. Χρυσοχοϊδη υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης η καταστολή πέρασε από εξευτελιστικούς ελέγχους εναντίον διαδηλωτών έως εφόδους σε πολυκατοικίες, με τελευταίο επεισόδιο την έφοδο στην κατάληψη στο Κουκάκι κατά την οποία οι δυνάμεις καταστολής μπούκαραν ακόμα και σε διπλανό σπίτι συλλαμβάνοντας τους κατοίκους και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, άνευ εντάλματος.

Κανείς δεν πέφτει πλέον από τα σύννεφα. Η καταστολή και η ανεξέλεγκτη βία της αστυνομίας είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν κομμάτι του δόγματος τάξης και ασφάλειας της ΝΔ. Καταστολή η οποία στρέφεται ενάντια σε όσους δεν χωρούν στο δόγμα αυτό, αγωνιζόμενους (Καταστολή 17 Νοεμβρίου, 6 Δεκέμβρη), συνδικαλιστές (φακέλωμα και διαπόμπευση απεργών ΜΕΤΡΟ), μετανάστες.  Όλοι όσοι δεν χωράμε στην καθημερινότητα που ως καθημερινό στόχο έχει την εκμετάλλευση των εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Φυσικά η καταστολή μετατρέπεται σε χάδι όταν πρόκειται για την άκρα δεξιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, βάσει της οποίας δεν υπάρχει καμία ευθύνη της ηγεσίας παρά μόνο του Ρουπακιά.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ως εργατική λέσχη απευθυνόμαστε σε όσους και όσες πνίγονται και πιέζονται από τους μηχανισμούς αυτής της καθημερινότητας. Οι ζωές μας δεν χωρούν τα δεκάωρα και δωδεκάωρα εργασίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο (Κυριακάτικη αργία, Χριστούγεννα, Black Friday, Λευκές Νύχτες), ούτε βολεύονται στις ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας. Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν την εφαρμογή κάθε λογής μέσων επιτήρησης και καταστολής (από την ΟΠΚΕ έως τους security και τον αντικαπνιστικό αριθμό χαφιεδισμού). Τασσόμαστε λοιπόν με όσους αντιλαμβάνονται πως, ασφάλεια σημαίνει ασφαλή επιχειρηματικότητα με σκοπό την ομαλή ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος των εργοδοτών σε συνδυασμό με την θυσία ονείρων και ανθρώπινων ζωών χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι καταλήψεις που εκκενώθηκαν και όσες άλλες θα έχουν την ίδια «τύχη» αποτελούν φωνές αντίστασης απέναντι στους μηχανισμούς του δόγματος της ΝΔ. Όπως και άλλα εγχειρήματα αποτελούν φωνές αντίστασης σε όλο το ανωτέρω αφήγημα. Επέλεξαν να σπάσουν την διαδρομή Σπίτι – Δουλειά – Ψώνια και να προβάλουν ένα άλλο παράδειγμα όπως άλλωστε πράττουν μια σειρά στεκιών και λεσχών, όπως η δική μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως . . .

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι όσων δέχτηκαν την καταστολή. Κάθε επιχείρηση καταστολής εναντίον του κόσμου που αντιστέκεται, που υψώνει την φωνή του  απέναντι στους μηχανισμούς εκμετάλλευσης και καταστολής θα μας βρίσκει απέναντι.

Ξεκαθαρίζουμε πως . . .

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Επιλέγουμε να μην υποκύψουμε στην καταστολή.

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις