Η εργατική λέσχη-υδραγωγείο, στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλευρό των προσφύγων, βρέθηκε και αυτή την Τρίτη 5/4 η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας-υδραγωγείο,  στα πλαίσια των δράσεων του Συντονισμού για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων. Μαζί με εμάς ήταν η πολιτική-πολιτιστική λέσχη “Αμπάριζα”, οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΦΜΣ, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία μοιράστηκαν απευθείας στους πρόσφυγες, και ο πάντα παρών Σύλλογος ΠΕ Πλουμπίδης .

Αυτή την Τρίτη, ως λέσχη, προσπαθήσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω, κάτι μικρό, να προσφέρουμε κάποιες μερίδες τσάι, όσες μπορούσαμε, και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.

Στη συνέχεια διακινήσαμε τις ανακοινώσεις του Συντονισμού με τις θέσεις των Σωματείων και των Συλλογικοτήτων μας για τον πόλεμο και την προσφυγιά καθώς και για τα δικαιώματα των προσφύγων. Οι συζητήσεις με τους πρόσφυγες είναι αποκαλυπτικές.  Δύο μανάδες με τα παιδιά τους που πέρασαν στην Ελλάδα μας περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους, για τον πόλεμο που ζουν για πάνω από 15 χρόνια,  λέγοντάς μας χαρακτηριστικά ότι “δεν άντεχαν να ζουν άλλο έτσι”. Εκφράζουν την απορία και την απόγνωσή τους για τον τρόπο που τους φέρονται οι αρχές και η κυβέρνηση εδώ. Οι ερωτήσεις τους για το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα είναι οι πιο συχνές. Διψούν να μάθουν κάθε πληροφορία, να ενημερωθούν. Δε ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν το αυτόητο. Ζωή.

Η Εργατική Λέσχη-Υδραγωγείο θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης, του αντιπολεμικού και αντιφασιστικού κινήματος. Επίσης θα συνεχίσουμε την παρουσία μας στο λιμάνι του Πειραιά και όπου αλλού χρειαστεί.

DSC_00891jpg DSC_0090 DSC_0091 DSC_0099 DSC_0100 DSC_0101 DSC_0102 DSC_0103 DSC_0105

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δραστηριότητες, Παρεμβάσεις Λέσχης, Σωματεία