ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ! ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

 

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μία από τα ίδια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα, επιλέγει να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15-16 Νοεμβρίου, τις ημέρες μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στις 14 Νοέμβρη ξεκινά ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της αξιολόγησης με βασικό στοιχείο τις αλλαγές στα εργασιακά.

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία για τη δημιουργία ενός σχολείου της αγοράς. Με ένα Λύκειο που λίγοι θα κατορθώνουν να το τελειώσουν,  λιγότεροι θα φτάνουν στο πανεπιστήμιο και η μεγάλη πλειοψηφία θα καταλήγει στις σχολές μαθητείας και θα είναι το απαραίτητο φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που απαιτεί το σύστημα για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Η καταστολή κράτους και κυβέρνησης εντείνεται, η Αθήνα ετοιμάζεται να μετατραπεί με την έλευση Ομπάμα σε «απαγορευμένη» για το λαό πόλη και οι φασιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Ούτε εθιμοτυπική είναι η επίσκεψη Ομπάμα, ούτε τυχαία η ημερομηνία. Ο Ομπάμα που ακολούθησε και αυτός τις πολιτικές επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, έρχεται για να ενισχύσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε μια περιοχή που οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί αγριεύουν.  Θέλει να διασφαλίσει τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Επιλέγει με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έρθει τις μέρες του Πολυτεχνείου όπως τις αντίστοιχες ημέρες του Πολυτεχνείου του 1999 είχε επιλέξει και τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλιντον να μας επισκεφθεί.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το «φάντασμα» του Πολυτεχνείου τους στοιχειώνει. Όχι σαν «φάντασμα», αλλά σαν πραγματικότητα στάσης αγώνα και αξιοπρέπειας στο σήμερα.

Είναι ο αγώνας για να μην περάσει η αντεργατική μεταρρύθμιση και για λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους με αύξηση των αμοιβών. Είναι ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο και μόρφωση για όλα τα παιδιά. Είναι ο αγώνας  για δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Είναι ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και τη ζωή που μας αναλογεί. Είναι ο αγώνας για  κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες για δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι ο αγώνας για το σύγχρονο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

  • Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη διαδήλωση του μαζικού κινήματος ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα με συγκέντρωση την Τρίτη 15/11 στις 5μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
  • Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου

 

 

Επίσης, αναρτούμε την σχετική ανακοίνωση του Συντονισμού για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό

Banner-blog-01-02-3

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ :

– ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,

ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

– ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ

ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ – ΔΝΤ – ΕΕ – ΝΑΤΟ

obama

Ανακοινώθηκε ότι ο Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι και το Γενάρη του 2017, έρχεται στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Αυτή η επίσκεψη είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία  μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.

Ο πλανητάρχης έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά σαν μεσίτης για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ, για εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή. Αποτελεί τον πρόεδρο που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από τους πρόσφυγες των πολέμων τους με τα πλοία του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Να ξεχάσουμε το “φονιάδες των λαών” και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη. Να κλείσουμε τα μάτια στην ευθύνη τους για  πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση ακολουθεί την  πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό και εναρμονίζεται όλο και περισσότερο  με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές που φέρνουν πιο κοντά στο λαό μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους, στηρίζοντας τη συμμαχία με Ισραήλ – Αίγυπτο. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ με την κάλυψη των ΗΠΑ ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος.

Εμείς επιμένουμε στο «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό για τη φιλία των λαών, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας κόντρα στις επιτροπείες και  τις επεμβάσεις.  Για τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες κόντρα στα  συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

 

  • Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.
  • Αντίσταση – ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
  • Κατάργησητων ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης, Παρεμβάσεις Λέσχης