• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

“Ιστορίες επί χάρτου… και η ιστορία συνεχίζεται” στο 2ο φεστιβάλ της Λέσχης, από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.ΠΙ.Ν.Ι.), και φέτος  θα συμμετέχει στο φεστιβάλ της εργατικής λέσχης-υδραγγωγείο,  την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 19:00 με παρουσίαση που θα γίνει  Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας,  με θέμα : “Ιστορίες επί χάρτου… και η ιστορία συνεχίζεται”.

Θα παρουσιαστεί διαδραστικός χάρτης εμπλουτισμένος με χαρακτηριστικά αποσπάσματα συνεντεύξεων που έχουν πάρει μέλη της ομάδας, καθώς και αποσπάσματα νέων συνεντεύξεων της ΟΠΙΝΙ.

Φέτος, πάμε κι ένα βηματάκι παραπέρα και σας καλούμε όλους να μας βοηθήσετε.  Προσπαθώντας να “φτιάξουμε” ένα ζωντανό χάρτη με στιγμές και γεγονότα της πόλης μας, σας καλούμε να έρθετε, να θυμηθούμε ανθρώπους, μέρη, ιστορίες…


opini-fest-lesxilow


“…Αυτή η αφήγηση του προσφυγικού, του εργατικού, του λαϊκού και του αγωνιστικού δεν έχει καταγραφεί παρά μερικώς και κατευθυνόμενα από την επίσημη ιστορία και είναι ο ρόλος της Προφορικής ιστορίας “από τα κάτω”, να την αναδείξει.”

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις, Ομάδα Προφορικής Ιστορίας, Ομάδες