Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων των Εξαρχείων και τη συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων».

Το σχέδιο δήμου και κυβέρνησης για τα Εξάρχεια αποτελεί αιχμή και πλευρά της συνολικής αναμόρφωσης και των εφτά κοινοτήτων του πόλης στις επιταγές του κεφαλαίου και στην αδηφάγα μανία του για κίνηση και κέρδος. Ο Μεγάλος Περίπατος, η περίφραξη του Φιλοπάππου, η τσιμεντοποίηση 30 στρ. και μουσειοποίηση του πάρκου της Ακαδημία Πλάτωνα, οι τσιμεντένιες αναπλάσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και στο Δρακόπουλο, τα «πάρκα τσέπης» στο Παγκράτι, η εκρίζωση των μεταναστ(ρι)ών στον Ελαιώνα για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το παραλιακό μέτωπο που εκκινεί από το κέντρο και η μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ είναι κάποια ακόμα από τα σχέδια που διαμορφώνουν μια πόλη χωρίς κατοίκους.

Όλα αυτά γίνονται με στόχο την καπιταλιστική κερδοφορία, μέσω της τουριστικοποίησης ενός από τα ελάχιστα μητροπολιτικά κέντρα με μεικτό πληθυσμό και χρήσεις. Η ολοκλήρωση αυτού του project θα σημάνει τον ξεριζωμό της λαϊκής κατοικίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την ταφόπλακα στον αγώνα των κατοίκων για γειτονιές λαίκές, πολύχρωμες, πολυεθνικές και πολύθησκες, κόντρα στον ρατσισμό και τον φασισμό. Οι «πίσω αυλές» της πόλης βλέπουν τη φυσιογνωμία τους να αλλάζει βίαια, με φαραωνικά έργα βιτρίνας που απευθύνονται αποκλειστικά στο αδηφάγο κεφάλαιο και στη «ανάπτυξη», που φέρνει φτώχεια, κρίση, εκμετάλλευση και ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην πόλη. Οι κάτοικοι βλέπουν τον βίαιο εκτοπισμό τους με την ακραία αύξηση των ενοικίων, την αστυνομοκρατία, τις καταστροφές των ελεύθερων δημόσιων χώρων από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και τις άμεσες εκκενώσεις, συλλήψεις και δολοφονικούς τραυματισμούς, όπως στην περίπτωση των Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από την άλλη οι «πίσω αυλές» της Αθήνας διψούν για ενισχυμένες δημοτικές, κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πρασίνου. Διψούν για δημόσια και δωρεάν συγκοινωνία, ψυχαγωγία, για μείωση των ενοικίων και δικαίωμα στη στέγαση ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών. Δεν χρειάζονται μπετό και αστυνόμευση, αλλά ελεύθερους δημόσιους χώρους και πράσινο.

  • Όχι σταθμός του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Άμεση απόδοση της πλατείας στο κοινό.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη
  • Όχι στην τουριστικοποίηση του ευρύτερου κέντρου. Κατοικία για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μείωση των ενοικίων, μείωση αντικειμενικών αξιών και τελών.

Όλοι/ες το Σάββατο 26/11 στις 18:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο-Πατησίων

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις