ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές | ΟΧΙ σε ότι και όποιους καταστρέφουν τη ζωή μας

apergia_kyr_19_7_15_syntdrΗ Κυριακή 19 Ιουλίου είναι άλλη μια Κυριακή, με τα μαγαζιά ανοιχτά. Είναι μία Κυριακή σε συνέχεια τον μνημονιακών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και η πρώτη Κυριακή που εφαρμόζεται το άνοιγμα των καταστημάτων σαν ένα από τα μέτρα του «πακέτου» των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.

  • Μετά από μια 5ετία που η καπιταλιστική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας έχουν οδηγήσει σε 1,5 εκατ. άνεργους, μεγάλες μειώσεις μισθών και έμμεσης μείωσης εισοδήματος(φόροι), εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων να μην πληρώνονται ή να πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση
  • Μετά από μια περίοδο 1,5 χρόνου εφαρμογής του μέτρου που ακόμη και αυτοί που κόπτονταν για την εφαρμογή του παραδέχονται ότι δεν συνέβαλλε στην αύξηση της κατανάλωσης
  • Με τις τελευταίες εβδομάδες να έχει εξαπολυθεί μια ασύλληπτη επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες, «οικειοθελείς αποχωρήσεις» (!!!)

Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Εργασίας (με το πρόσχημα της ενίσχυσης της κατανάλωσης) σαν ένα από τα μέτρα της συμφωνίας με τους «εταίρους – δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ μπορεί να μοιάζει με φάρσα αλλά δυστυχώς είναι τραγωδία.

Είναι άλλο ένα χτύπημα στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι η αρχή ενός «ντόμινο» που αν δεν το ανατρέψουμε θα ξεκινήσει από το χώρο των εργαζόμενων στο εμπόριο και θα συμπαρασύρει το σύνολο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν μας λείπουν οι ώρες να ψωνίσουμε μας λείπουν τα λεφτά και οι ώρες για να ζήσουμε.

Πριν από δύο εβδομάδες στο δημοψήφισμα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός είπαν ένα μαζικό, υπερήφανο ανυπόταχτο ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, στις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, στο συρφετό των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τους εκβιασμούς τους, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του life style (που είναι σίγουρο ότι τώρα θα αρχίσουν την πλύση εγκεφάλου για τα καλά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων).

Είπαμε ΟΧΙ σε μια συμφωνία που ένα από τα μέτρα της ήταν και αυτό της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας.

Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι όταν ψηφίσαμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ μέχρι το τέλος.

Τώρα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ να γίνουν βήματα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σε ένα δύσκολο και κατακερματισμένο χώρο πρέπει να δοκιμάσουν δρόμους συλλογικής οργάνωσης, διεκδίκησης και αξιοπρέπειας

Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να σκεφτούμε σαν εργαζόμενοι και όχι σαν καταναλωτές.

Την Κυριακή 5 Ιούλη ψηφίσαμε ΟΧΙ, την Κυριακή 19 Ιούλη δείχνουμε την αντίθεσή μας στο νέο μνημόνιο και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στο εμπόριο.

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

Η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας «Υδραγωγείο» συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 19/7 στις 10.30πμ Ερμού και Κορνάρου που καλεί το «Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας»

Η συλλογική οργάνωση  η δύναμή μας| Η αλληλεγγύη το όπλο μας | Ο αγώνας ο δρόμος μας

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα