ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Δίκαια θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη Γάζα ως την σύγχρονη Γκουέρνικα. Μία ματία στα παρακάτω στοιχεία πείθει για το προφανές.

Το 97% του νερού ακατάλληλο προς πόση, πάνω από 50% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, το 80% βασίζεται στη διεθνή βοήθεια για την καθημερινή επιβίωσή του, στο 64% η ανεργία των νέων.

Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι πρόσφυγες διωγμένοι από τις εστίες τους.

Ένας νέος άνθρωπος 23 ετών στη Γάζα έχει ζήσει άλλες έξι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ με βομβαρδισμούς ή/και εισβολές. Η τωρινή είναι η 7η.

Οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να ζουν σε μία «υπαίθρια φυλακή» κι αυτό συνιστά πράξη βίας.

Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ που έχει σαν στόχο την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους εκτός του ότι προκαλεί μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή απειλέι να σύρει όλη την περιοχή σε πόλεμο.

Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν οι ΗΠΑ , η ΕΕ καθώς και η ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας για μια ακόμη φορά θέση στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» χρίζοντας τον θύτη θύμα και παρακινόντας τον Νετανιάχου για όσο το δυνατόν μικρότερο ανθρωπιστικό κόστος αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του στην αυτοάμυνα (!).

Δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή αναφορά στις σφαγές αμάχων από το κράτος του Ισραήλ, για τα χιλιάδες σκοτωμένα  παιδιά Παλαιστινίων από τη μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος. Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να υποστηρίξει το ψήφισμα που κατατέθηκε στον ΟΗΕ για εκεχειρία ενώ παράλληλα κάνει δώρα στους Αμερικάνους που ζήτησαν και πήραν και την 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα, που έχει υποδομές για την προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών, που μεταφέρουν προμήθειες, εξοπλισμό και ίσως και δυνάμεις στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχει ηθικό, πολιτικό ή στρατιωτικό ισοδύναμο όσον αφορά τις δύο πλευρές. Το Ισραήλ είναι μια πυρηνική δύναμη, εξοπλισμένη σαν αστακός από τις ΗΠΑ. Η ύπαρξή της δεν βρίσκεται υπό απειλή. Αντιθέτως αυτοί που απειλούνται είναι οι Παλαιστίνιοι, η ζωή τους και η γη τους. Αντιστέκονται και εξεγείρονται κατά των αποικιοκρατών.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά, να σταθούμε απέναντι σε όσους δεν αντιλαμβάνονται τα ανθρωπιστικά εγκλήματα που λαμβάνουν μεγέθη γενοκτονίας! Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή! Η Παλαιστίνη και κάθε άμαχος κι αδύναμος που χάνεται μας έχει ανάγκη!

Τώρα είναι η ώρα ο παλαιστινιακός λαός, μαζί και όλοι οι αραβικοί λαοί, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ξεσηκωθούν ενάντια στον κατακτητή, μα και τους ντόπιους καταπιεστές τους, σαρώνοντας τα πάντα. Και οι λαοί της Δύσης και όλου του κόσμου να τους δώσουν το χέρι και να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Με το δίκιο των καταπιεσμένων!

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας καταδικάζει την απόφαση του Πρωθυπουργού και στηρίζει την επιτακτική ανάγκη για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα και για  απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη