Πανελλαδική μέρα αντιπολεμικής δράσης, ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, 29 Ιουνίου

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19.00 και κινητοποίηση

προς τα γραφεία της ΕΕ και την Αμερικανική Πρεσβεία

Ο πόλεμος επανεμφανίζεται στην Ευρώπη με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα Ουκρανικά εδάφη με κάλπικα προσχήματα τόσο από την πλευρά της Ρωσίας για αποναζιστικοποίηση και υπεράσπιση ρωσόφωνων πληθυσμών από την μία όσο και από την πλευρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για ελευθερία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας. 

Με τον ρωσικό καπιταλισμό να έχει ισχυροποιηθεί παρατηρούμε ότι  προσπαθεί να διαμορφώσει τη δική του σφαίρα επιρροής γύρω τα εδάφη της πρωην ΕΣΣΔ με σκοπό να αποτελέσει έναν στρατιωτικό και πολιτικό βραχίονα στη συμμαχία με την Κίνα ενώ έχει ήδη δείξει δείγματα αυτής της πρόθεσης από την επέμβαση του στο Καζακστάν.

Αντίστοιχα οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους κινούνται σε μια λογική αντιστάθμισης της οικονομικής τους καθίζησης χρησιμοποιώντας την υπεροχή τους στο στρατιωτικό κομμάτι νιώθοντας πλέον την ορατή απειλή της Κίνας και της Ρωσίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ανακατατάξεις στον καπιταλισμό δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ειρήνη με τις ΗΠΑ να έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν τον πόλο του ΝΑΤΟ και του δώσουν πάλι νόημα.

Όσον αφορά την Ουκρανία αποτελεί πεδίο εκδήλωσης αυτών των ανταγωνισμών σε συνδυασμό με τις ευθύνες της αστικής της τάξης. Το αντιδραστικό πραξικόπημα του Ευρωμαινταν ,η ενίσχυση του φασισμού καθώς και ο οκταετής πόλεμος με τους χιλιάδες νεκρούς από το 2014 όπως και η διαμόρφωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος στο Κίεβο ουσιαστικά ακολουθώντας τακτικές ουράς των ΗΠΑ όπως και άλλα γεγονότα διαμόρφωσαν το έδαφος για την σημερινή κατάσταση.

Με βάση αυτά ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι άδικος και αντιδραστικός και από τις δύο Πλευρές με μοναδικούς χαμένους τους λαούς διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Είναι επείγουσα η σύνδεση της αντιπολεμικής πάλης με το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και της καπιταλιστικής αγοράς.

Έχουμε επίγνωση πως μόνο με πόλεμο κατά του πολέμου μπορούμε να έχουμε διαρκή ειρήνη.

Και αυτό, σημαίνει ενίσχυση του διεθνισμού και της πάλης για ειρήνη, ψωμί, ελευθερία.

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις