• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Πρώτη συνάντηση εργαστηρίου φωτογραφίας, Παρασκευή 6/11, 19:00

Το εργαστήρι φωτογραφίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας ξεκινά για 3η χρονιά!
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 6940980810, ή να στείλουν mail στο elni.ydragogeio@gmail.com

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Παρασκευή 6/11 και ώρα 19:00.

foto-lesxi15a

Λίγα χρόνια μετά την ανακάλυψή της, η φωτογραφία μετατράπηκε σε μαζική τέχνη. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, χιλιάδες φωτογράφοι (γνωστοί ως «φωτογράφοι της Κυριακής») έπαιρναν την ογκώδη και βαριά μηχανή τους για να φωτογραφήσουν τοπία και ανθρώπους. Οι πρώτοι φωτογράφοι ανήκαν στην αστική τάξη, αλλά σύντομα η φωτογραφία έγινε αντικείμενο ενός ευρύτερου κοινού.
Μεταξύ άλλων, η φωτογραφία είναι μια εξαιρετική άσκηση παρατηρητικότητας. Όταν φωτογραφίζουμε «βλέπουμε» πραγματικά, παρατηρούμε λεπτομέρειες στους ανθρώπους και τα τοπία γύρω μας. Δρόμοι στους οποίους έχουμε περπατήσει αμέτρητες φορές αποκτούν μοναδικό ενδιαφέρον, μια λακκούβα με νερό που αντανακλά τα μπαλκόνια του διπλανού κτιρίου, παρατημένα αντικείμενα στην άκρη του δρόμου, όλα τώρα τραβούν την προσοχή μας και μπορούν να γίνουν θέματα της φωτογραφίας μας. Και ασφαλώς οι άνθρωποι. Άνθρωποι μόνοι ή πολλοί μαζί, με διαφορετικές εκφράσεις στα πρόσωπά τους, που ακολουθούν τη δική τους πορεία στην πόλη. Ένα δυναμικό παζλ που μπορείς να αποτυπώσεις και να σχολιάσεις.

Αν ασχολείστε ή θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία, δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα φωτογραφίας στο στέκι της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας. (Ελ. Βενιζέλου 84, άγαλμα μητέρας. Επικοινωνία: 6940980810, elni.ydragogeio@gmail.com)

Ελάτε να μάθουμε φωτογραφία, να δούμε και να σχολιάσουμε τα έργα μεγάλων φωτογράφων, να οργανώσουμε φωτογραφικά σαφάρι!
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο
www.ydragogeio.gr

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα εργαστήρια, μαθήματα και δραστηριότητες της λέσχης είναι δωρεά

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Δραστηριότητες, Δωρεάν Εργαστήρια, Φωτογραφία