• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Όλοι/ες στις πορείες στα Προπύλαια |12:00 Φοιτητική-μαθητική πορεία, 6μμ πορεία Πολιτικών Οργανώσεων και συλλογικοτήτων

15 χρόνια πέρασαν από την εν ψυχρω δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα εξαρχεια απο τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

15 χρονια μετά,πολλά έχουν αλλάξει και αλλα όχι και τόσο .

Η κρατική καταστολή και οι δολοφονίες από αστυνομικούς καλά κρατουν, Νίκος Σαμπάνης, Κώστας Φραγκούλης, Χρήστος Μιχαλόπουλος. Μέσα σε 3 χρόνια 3 δολοφονημένοι νεαροί Ρομά από τα πυρά της αστυνομίας. Μαθήτρια ξυλοκοπείται οριακά θανάσιμα από δυνάμεις τις ΟΠΚΕ μετά την αντιφασιστική συναυλία στις 28 Οκτώβρη στο Ηράκλειο.

Και πολλά ακόμα περιστατικά αστυνομικής βίας κάνουν πρόδηλο ότι αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα είναι σαθρό από άκρη σε άκρη.

 Το 2008 έγιναν ορατά τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που φορτώθηκε από τότε μέχρι και σήμερα στις πλάτες του λαού και της νεολαίας με υποβάθμιση κάθε πλευράς της καθημερινότητας, αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας και ωράρια λάστιχο , ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής μας οπως και των υπηρεσιών που οδήγησαν τελικά και στο έγκλημα των τεμπων αλλα και στον αντίποδα εκτίναξη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας, των πολυεθνικών και των τραπεζών.

15 χρόνια όμως μετα, η εξέγερση αυτή μας θυμίζει ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ούτε απέναντι στην κρατική βία και καταστολή αλλά ουτε απέναντι στην

Καπιταλιστική βαρβαρότητα.Δε θα κάτσουμε ήσυχα όσο το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης σφαγιάζει το λαό της Παλαιστίνης. Δεν θα δεχθούμε την διάλυση του ΕΣΥ και θα αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν υγεία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12 ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ !

12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ-ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες