Δύο μέρες προβολές ταινιών | Παρασκευή-μεταμεσονύκτια, Κυριακή-8μμ

Η ομάδα προβολών συμμεριζόμενη τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για φτηνή, προσιτή και ποιοτική διασκέδαση μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο αποφάσισε την προβολή 2 (δύο)  ταινιών για αυτή την εβδομάδα.
Η πρώτη προβολή θα λάβει χώρα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (μεταμεσονύκτια),
και η δεύτερη την Κυριακή μια ώρα νωρίτερα από την συνηθισμένη (για να συμβαδίσουμε με την αλλαγή της ώρας αλλά και να ικανοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ).

Παρακάτω ακολουθούν οι αφίσες των δύο προβολών μαζί με συνοπτικές περιλήψεις.
Σας περιμένουμε!

  
Band of outsiders: Παραγωγή: 1964
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard
Πρωταγωνιστούν: Anna Karina, Daniele Girard, Louisa Colpeyn, Chantal Darget, Sami Frey
Οι κριτικοί την έχουν αναγνωρίσει ως μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές ταινίες της ιδιότυπης γκονταρικής φιλμογραφίας. Οι κινηματογραφιστές επανέρχονται μέχρι σήμερα με αναφορές σε αυτήν και οι σινεφίλ της χρωστούν μερικές από τις πραγματικά σπουδαίες σεκάνς-ανθολογίας του γαλλικού σινεμά του Α60. Ο ίδιος ο Godard, από την άλλη, είχε χαρακτηρίσει το “Bande a Part” ως μία πράξη αυτοτιμωρίας. Ένα χρόνο μετά από τη συνεργασία του με το πιο καυτό χαρτί της γαλλικής μεγάλης οθόνης, την Brigitte Bardot, στο πολυδάπανο “Le Mepris”, από το οποίο μέχρι και την τελευταία στιγμή απειλούσε να αποσύρει το ονομά του, ο Godard επιστρέφει το 1964 στην οικεία, χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγή. Με φόντο την pulp νουβέλα “FoolsΑ Gold” της Αμερικανίδας Dolores Hitchens, επιστρατεύει την μούσα και σύζυγό του, Anna Karina, τον Sami Frey και τον Claude Brasseur και δίνει την δική του εκδοχή στο είδος των Αμερικάνικων gangster φιλμς του Α40. “Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να γυρίσει μία ταινία, είναι ένα κορίτσι και ένα όπλο”, είχε πει ο Griffith. Ακολουθώντας αυτή ακριβώς την γραμμή, ο Godard αναμειγνύει τα γκανγκστερικά cliche του θάρρους και της αφοσίωσης με την αθωότητα και την αμφιθυμία των ηρώων του και καταφέρνει ένα πικρό σχόλιό στην εμμονή των συμπατριωτών του με την κακοχωνευμένη Αμερικανική υποκουλτούρα. 
πηγή: cinemanews.grSweet movie
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ντ.Μακαβέγιεφ με τους: Κάρολ Λορ, Πιέρ Κλεμεντί, Άννα Προυκνάλ, Σαμ Φρέι, Τζέιν Μάλετ
Μια γνήσια αναρχική ταινία πάνω στην ουτοπία της επανάστασης και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στις αισθήσεις, και κυρίως σ’ εκείνη της γεύσης: «Το Sweet Movie», λέει ο Μακαβέγιεφ, «είναι μια ταινία από ζάχαρη, μια ερωτική κωμωδία ελαφρώς αρωματισμένη με αντιψυχιατρική, ένα δονούμενο κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στην ανθρώπινη ευαισθησία, που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ως διαφημιστικό σλόγκαν: δοκιμάστε με, είμαι γλύκα». Συνοδευόμενο από τη «γλυκόπικρη» μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, το Sweet Movie είναι μια από τις πιο ουσιαστικές ταινίες που μας κληροδότησε ο Μάης του ’68 και ολόκληρος ο προβληματισμός εκείνης της περιόδου γύρω από την απελευθέρωση του ατόμου από τις αυταρχικές δομές της σύγχρονης κοινωνίας.

πηγή: athinorama

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Πολιτισμός, Προβολές