• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Προβολή ταινίας: Πατέρας και Γιος, Κυριακή 18/11, 8μμ

Πατέρας και Γιος
Like Father, Like Son
 
Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121′
Ιαπωνική ταινία, σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα 
με τους: Ματσίκο Όνο, Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Γιόκο Μακι
Ο Ριότα έχει εργαστεί σκληρά όλη του τη ζωή, και πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να κάνει. Μέχρι που μια μέρα, η γυναίκα του δέχεται ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Ο 6χρονος γιος τους Κίτα, δεν είναι ο δικός τους. Το νοσοκομείο τους έδωσε το λάθος μωρό. Ο Ριότα πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής, αν θα επιλέξει το παιδί που μεγάλωσε ή το φυσικό του παιδί. Όταν έρθει σε επαφή με την οικογένεια που μεγαλώνει το βιολογικό του παιδί, θα αρχίσει να αμφισβητεί και το ρόλο του ως πατέρα…
 
Τα παιδιά μοιάζουν συχνά ακόμη και για τους γονείς τους, σαν μέλη μιας ανεξερεύνητης, παράξενης κοινότητας, σαν τους κατοίκους μιας διαφορετικής χώρας, για τον Χιροκάζου Κόρε-Εντα αποτελούν ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ελεύθερους από τα κλισέ και τους γνώριμους μηχανισμούς που συχνά ευτελίζουν τους ενήλικες ήρωες στο σινεμά ή γενικότερα την μυθοπλασία.
 
Με μια ιστορία σαν αυτή, το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς θα ήταν το μελόδραμα, ένα δακρύβρεχτο ηχηρό δράμα που ξέρει τον εύκολο δρόμο για την καρδιά και τους δακρυγόνους αδένες των θεατών. Μόνο που ο Κόρε-Εντα δεν ενδιαφέρεται καθόλου γα κάτι τέτοιο, παραδίδοντας στη θέση του, μια τρυφερή, συγκινητική μεν μα και μελαγχολικά χιουμοριστική ιστορία πάνω στην αγάπη και τους δεσμούς. Οικογενειακούς ή αίματος.
 
Trailer:
 
 
 
πηγή: flix.gr

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Πολιτισμός, Προβολές