Προβολή της ταινίας “ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ”, Κυριακή 13/03, 8μμ‏‏‏‏‏‎

RUNAWAY TRAIN_lowRUNAWAY TRAIN | ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ 


Περιπέτεια 1985 | Έγχρ. | Διάρκεια: 111’
Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι
με τους: Γιον Βόιτ, ‘Ερικ Ρόμπερτς, Ρεβέκα ντε Μόρνει

Δυο κατάδικοι καταφέρνουν να αποδράσουν από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αλάσκα κι επιβιβάζονται σε ένα τρένο. Ο πρώτος, ο Manny, είναι ένας σκληροτράχηλος ληστής τραπεζών που θεωρείται κάτι σαν ήρωας μεταξύ των κρατουμένων και ο οποίος βρίσκεται σε προσωπική αντιπαλότητα με τον απάνθρωπο διοικητή της φυλακής Ranken. Ο δεύτερος, o Buck είναι ένας νεαρότερος κατάδικος που ακολουθεί τον Manny με πιστή αφοσίωση, παρά το γεγονός ότι οι δυο τους είναι δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες και έρχονται συνεχώς σε κόντρα.

Όταν ο μηχανοδηγός θα πεθάνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, οι δυο κατάδικοι, παρέα με μια εργαζόμενη των σιδηροδρόμων που είχε ξεμείνει σε κάποιο βαγόνι, θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο που κινείται ανεξέλεγκτο με υπερβολική ταχύτητα, στα παγωμένα βουνά της Αλάσκας, ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται ο διοικητής της φυλακής.

Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι της εταιρίας σιδηροδρόμων που έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και έχουν συγκεντρωθεί στην αίθουσα επιχειρήσεων, φιλονικούν μεταξύ τους πάνω από την ηλεκτρονική κονσόλα που ρυθμίζει τις ράγες, για το πώς μπορούν να ελέγξουν το ακυβέρνητο τρένο ή αν τελικά θα πρέπει να το εκτροχιάσουν…

πηγή
thegreatestmoviesever.blogspot.com

Τraler:
https://www.youtube.com/watch?v=omFZiF0nl6k

This entry was posted in Δραστηριότητες, Πολιτισμός, Προβολές