Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα λυκείου στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”!

Η εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο” κλείνει τα 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της και συνεχίζει, να παρέχει ενισχυτικά μαθήματα χωρίς χρηματικό αντίτιμο σε μαθητές και μαθήτριες   λυκείου.

Πιστεύοντας πως η διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων δεν πρέπει να περνάει από τον καταναγκασμό και την επιβολή πειθαρχίας, αλλά από την ελεύθερη επιλογή των μαθητών και μαθητριών στο να συμμετέχουν, να παρακολουθούν και να μελετούν τα μαθήματά τους, συνεχίζουμε πάνω στην ίδια επιλογή συνεργασίας με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, ελπίζοντας πως και αυτή τη χρονιά θα καταστήσουμε το μάθημα μια (αρκετά πιο…) ευχάριστη διαδικασία. Συνεχίζουμε στο να ακούμε τα παιδιά μας και όχι μόνο να μιλάμε, στο να μην τα εξαναγκάζουμε, μα στο να τα πείθουμε. Στην παροχή των μέγιστων περιθωρίων έκφρασης, σκέψης και δημιουργίας, όχι μόνο για το μάθημα, όχι μόνο για το σύνολο αυτών, μα για όλη την εργατική λέσχη.

Και για τη φετινή χρονιά λοιπόν θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από 10/9 για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου (και στις τρεις κατευθύνσεις) και από 1/10 για τη Β’ και την Α’  Λυκείου

Όσοι/-ες μαθητές/-τριες επιθυμούν να εγγραφούν, παρακαλούμε, για τον καλύτερο προγραμματισμό της διάρθρωσης και των ωρών κάθε τμήματος, ας μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν στο τηλέφωνο 6973089911 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com .

Να δώσουμε χρόνο, δυνάμεις και όρεξη που δεν μας περισσεύουν.
Kάλεσμα νέων εκπαιδευτικών

Η εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας “Υδραγωγείο” είναι μια πλήρως αυτο-διαχειριζόμενη δομή, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην όρεξη, το μεράκι και βέβαια την οικονομική ενίσχυση, όσων μπορούν και επιθυμούν, προς αυτήν. Το “Υδραγωγείο”, σαν κάθε καλό υδραγωγείο, έχει ανάγκη από χέρια. Ο κάθε ένας και κάθε μία που ξέρει να κάνει κάτι μπορεί να βοηθήσει – και τα χρήματα είναι πάντα το λιγότερο, ο χρόνος και η διάθεση είναι που μας λείπει.

Για να λειτουργήσει ο τομέας υποστηρικτικών μαθημάτων της εργατικής λέσχης είναι πάντα αναγκαία η στήριξη των εκπαιδευτικών. Καθώς τα μαθήματα παρέχονται άνευ χρηματικού αντιτίμου, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτικό να παρέχει πάνω από 2-3  ώρες την εβδομάδα, ειδικά από τη στιγμή που όλοι όσοι έχουμε εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα επιτελούμε το λειτούργημά μας όπως θα το κάναμε και σε ένα δημόσιο σχολείο.

Καλούμε, λοιπόν όσους εκπαιδευτικούς θα ήθελαν να συμβάλλουν έμπρακτα σε αυτό το πλαίσιο, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Υλική ανταμοιβή δεν μπορούμε να προσφέρουμε. Μόνο ηθική, και ίσως την υπόσχεση πως η αλληλεγγύη είναι μια πράξη που, τελικά, επιστρέφεται.

 

Η Ομάδα των Καθηγητών της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com
Τηλ: 6973089911

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Γυμνάσιο - Λύκειο, Δωρεάν Μαθήματα