• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Ενισχυτικά μαθήματα λυκείου-γυμνασίου στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

lessons-el-2015-lowΗ Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνία “Υδραγωγείο” διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά υποστηρικτικά μαθήματα σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.

Ήδη ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα παιδιά της Γ’ λυκείου και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα των υπόλοιπων τάξεων.

Στην Εργατική Λέσχη έχουμε επιλέξει να παρέχουμε εκπαιδευτικό έργο με σκοπό όχι μόνο την επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο την -όσο μπορούμε- πιο πολύπλευρη ανάπτυξή τους ως χαρακτήρων. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση και αδικία, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Πέρα όμως από αυτό, το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα σύστημα, που παρά τις προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών, δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά του όλο και διογκούμενου κομματιού της κοινωνίας που φτωχοποιείται, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην πράξη δηλαδή καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας σε δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Καλούμε όσους μαθητές θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6973089911 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Επίσης στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και όσοι καθηγητές ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

 

Η Ομάδα των Καθηγητών της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Γυμνάσιο - Λύκειο, Δωρεάν Μαθήματα