• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Στην κρίση προτάσσουμε την συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη – Σελίδες ενημέρωσης, αλληλεγγύης, καταγγελιών εργοδοτικών αυθαιρεσιών

Συναγωνιστές/συναγωνίστριες, φίλοι/φίλες

όλα δείχνουν πως η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η επιδημία του COVID19 θα κρατήσει καιρό δημιουργώντας σημαντικές δυσκολίες στους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους οικονομικά.

Χρειάζεται όλοι/ες μας να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που θεωρούν την πανδημία μια ακόμη ευκαιρία για περισσότερα κέρδη, για νέες μπίζνες, για ακύρωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας.
Σε αυτή την μάχη, ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Νέας Ιωνίας είμαστε εδώ! Συνεχίζουμε την επικοινωνία μεταξύ μας, με νέους τρόπους και ιδέες, και σκεφτόμαστε πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.
Αλληλεγγύη-Συλλογικότητα-Αγώνας ήταν και είναι τα στοιχεία που θέλουμε και προσπαθούμε να μας χαρακτηρίζουν.
Ιδιαίτερα η ανάγκη για αλληλεγγύη γίνεται ήδη πιο έντονη, και όσο θα περνά ο καιρός, και οι επιπτώσεις της πανδημίας και του τρόπου αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση και το κράτος, (απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμός δημοκρατικών ελευθεριών) θα ορθώνονται μπροστά μας, αυτή θα μεγαλώνει.

Στα πλαίσια αυτά, εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες σελίδες και τηλέφωνα, για ενημέρωση, στήριξη και αλληλεγγύη, καθώς και καταγγελίες εργαζομένων.

Για την περιοχή μας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη λέσχη:

E-mail: elni.ydragogeio@gmail.com,
Facebook: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/ ,
Τηλέφωνο:6940980810

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δήμο της Νέας Ιωνίας (για τις ευπαθείς ομάδες) στο πενταψήφιο νούμερο: 15909

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση-ενημέρωση των πληροφοριών

Σελίδες ενημέρωσης, καταγγελιών εργοδοτικών αυθαιρεσιών

Καραντίνα στην εργοδοτική αυθαιρεσία! [Φόρμα καταγγελιών]

Φόρμα καταγγελίας (ανώνυμη)

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Άδειες και δικαιώματα των εργαζομένων στην εποχή τού κορωνοϊού

Επιθεώρηση εργασίας: τηλ. 15512

Φόρμα καταγγελίας ΣΕΠΕ

Ψυχολογική Υποστήριξη

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που συντονίζεται από τη καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και το καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

-Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ (μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες)

-Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψη

Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. Ειδικότερα μπορεί κανείς να καλέσει μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Skype τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας.

• Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)

• Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)

• Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)

• Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)

• Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής ψυχίατρος δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή.

Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία

Ψυχοκοινωνική στήριξη σε θέματα που αφορούν την επιδημία COVID-19 και τις ψυχιατρικές επιπλοκές της. Η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία απο 19/3/2020 μετά τις 10.30 π.μ. και για 3 μήνες. Πατήστε εδώ  για να συνδεθείτε με διαθέσιμο ψυχίατρο ή ψυχολόγο

SolidarityNow

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στην Αθήνα, στέλνοντας μήνυμα / inbox στη σελίδα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Facebook, με email στο athens@solidaritynow.org και τηλεφωνικά στο 210 8220883 (10.00-13.00), δηλώνοντάς το αίτημά τους. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Anyone interested can contact the Athens Solidarity Center Facebook page, email to athens@solidaritynow.org or phone to 210 8220883 (10.00-13.00). One of our psychologists will contact you as soon as possible. Currently, this service is only available in Greek and English.

Γενική Γραμματεία Ισότητας

Γραμμή υποστήριξης για ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση γυναικών ‘15900’ ,  email στο sos15900@isotita.gr

Αιμοδοσίες

Οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς και αυτές τις μέρες. Στο Γενικό Νοσοκομείο Σωτηρία (08.45 – 13.45) και στο τηλέφωνο 2107784585 θα σας απαντήσουν σε όλες τις απορίες σχετικά με το πότε και πως μπορείτε να δώσετε αίμα με ασφάλεια!

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

To σπίτι των γυναικών για την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση

Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες μετανάστριες κρατούμενες στη Πέτρου Ράλλη. Η λίστα των ειδών και επικοινωνία εδώ.

Κοινωνική κουζίνα  «ο άλλος άνθρωπος».

Διανομή φαγητού κάθε Τρίτη στις 16:00 στη πλατεία στο Μοναστηράκι. Για υποστήριξη, συμμετοχή τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940882355 (Κωνσταντίνος)

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Παρεμβάσεις Λέσχης, Σωματεία