Μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά Λυκείου από την ομάδα εκπαιδευτικών της Εργατικής Λέσχης

Φέτος το μάθημα στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας πρέπει να αρχίσει με Αγώνα και Αλληλεγγύη. Η ομάδα εκπαιδευτικών της Λέσχης επιθυμούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια μαθητών και μαθητριών λυκείου να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, διοργανώνοντας για 10η συνεχή χρονιά υποστηρικτικά μαθήματα αλληλεγγύης χωρίς αντίτιμο σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.

Το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα με την τράπεζα θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την κατακόρυφη μείωση των εισακτέων. Ένα σύστημα, που παρά τις προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά της πληττόμενης πλειοψηφίας να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν είναι επικεντρωμένη μόνο στην επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο στην πολύπλευρη ανάπτυξή των χαρακτήρων τούς. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση και αδικία, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Καλούμε όσους μαθητές/τριες θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στη διεύθυνση: elni.ydragogeio@gmail.com ή στο fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio ή στο τηλ 6983585829

Ομάδα εκπαιδευτικών Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Γυμνάσιο - Λύκειο