Βίντεο από την εκδήλωση αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, Κυριακή 8 Μάρτη

Πραγματοποιήθηκε,  η εκδήλωση αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους Σύριους πρόσφυγες πολέμου την Κυριακή 8 Μάρτη  στον χώρο της Εργατικής Λέσχης (Ελ. Βενιζέλου 84, άγαλμα Μητέρας).

Την  εκδήλωση, που είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, συνδιοργάνωσαν οι συλλογικότητες της περιοχής μας:  “Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας-Υδραγωγείο”, “Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδελφείας/Ν. Ιωνίας και γύρω περιοχών”,  “Δ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής”, “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ν. Ιωνίας”,  “Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας”,  “Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης”, “Σωματείο εργαζομένων δήμου Ν. Ιωνίας” και “Σωματείο εργαζομένων δήμου Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας”.

Οι Σύροι πρόσφυγες, με την πολύτιμη βοήθεια του  φίλου από το Αλγέρι Τζαμάλ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, μίλησαν για τη ζωή τους, για τους λόγους που έφυγαν από την χώρα τους και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν τα τελευταία 3 περίπου χρόνια μέχρι να καταφέρουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολούθησε γλέντι οικονομικής ενίσχυσης και συλλογική κουζίνα με φαγητά που μαγείρεψαν οι Σύροι πρόσφυγες, οι φίλοι πακιστανοί που κάνουν μαθήματα ελληνικών στη λέσχη και οι συναγωνιστές από τις διάφορες συλλογικότητες με ζωντανή μουσίκη από τη  ρεμπέτικη κομπανία «Καπνισμένο Τσουκάλι», τους οποίους ευχαριστουμε πολύ.

 

Μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση και φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ:

 

 

DSC_0131[1]DSC_0130[1]DSC_0129[1]DSC_0128[1]

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Δραστηριότητες, Εκδήλώσεις