Και φέτος το μάθημα αρχίζει από “α”

lessons-el-2013Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνία “Υδραγωγείο” και καθηγητές – μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, διοργανώνουμε για 2η χρονιά υποστηρικτικά μαθήματα σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με μεγάλη ανταπόκριση καθηγητών και μαθητών.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε κι εμείς, προσφέροντας στο βαθμό που μπορούμε, στον καθημερινό αγώνα κάθε οικογένειας, που προσπαθεί και θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Γιατί με την συλλογική οργάνωση και την αλληλοβοήθεια δημιουργείται  η αναγκαία εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων που πλήττονται όλοι και κατανοούν ότι η μόνη τους απάντηση, τελικά, είναι ο κοινός αγώνας για κάτι καλύτερο. Γιατί εν τέλει αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο “συμπονώ τον άλλο”, μα πολύ περισσότερο σημαίνει ότι αγωνίζομαι μαζί του για τα κοινά μας δικαιώματα.

Γιατί επιδιώκουμε με τη συμβολή των εκπαιδευτικών της λέσχης που έχουν τη δική τους εμπειρία, διάθεση και αγωνία να δώσουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα για τη γνώση, κόντρα στη στείρα αποστήθιση και τη διαμόρφωση ενός σχολείου “απέραντου εξεταστικού κέντρου” όπως επιτάσσει το υπουργείο.

Όσοι ενδιαφέροντα είτε ως καθηγητές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, είτε ως μαθητές να συμμετέχουν στα μαθήματα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6973089911 και  6940980810 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com.

Το μάθημα ξεκινάει για όλους μας από το το “Α”

Αλληλεγγύη, Αγώνας, Ανατροπή

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις, Γυμνάσιο - Λύκειο, Δραστηριότητες, Δωρεάν Μαθήματα