• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ

Η κυβέρνηση του «μαύρου» τηImageς ΕΡΤ, δεν σταματά τον καταστροφικό δρόμο της ενάντια σε ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν φτάνει που έχει ξεζουμίσει, μαζί με τους εργοδότες,  τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εδώ και χρόνια και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς τους έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, συνεχίζει το έργο της και με τις απολύσεις που προωθεί μέσα από το πολυνομοσχέδιο που θέλει να περάσει μέσα από την βουλή τις επόμενες μέρες για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Επέλεξε 2500 εκπαιδευτικούς να τους  εντάξει στις δεσμεύσεις  των μνημονίων που επιβάλλουν  Ε.Ε. και ΔΝ.Τ.  Τους οδηγεί σε απόλυση μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

Ήδη οι συνέταιροι της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αναπαράγοντας ψέμματα καταργούν 45 ειδικότητες από τις 110 των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, του πιο πλειβιοποιημενου κομματιού της τεχνικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση του πιο φτωχού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο;

Που θα πάει ο φτωχός εργάτης τα παιδιά του να σπουδάσουν μια τέχνη;

Μήπως στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;

Με ποια χρήματα; Όταν οι περισσότεροι στον ιδιωτικό τομέα είναι άνεργοι ή απλήρωτοι για μήνες;

Οι 2500 εκπαιδευτικοί εντάσσονται στις 12500 διαθεσιμότητες του δημόσιου τομέα που θα σφαγιαστούν μέχρι το τέλος του 2013. Μαζί με αυτούς σειρά παίρνει κι ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση εκ των οποίων 3500 είναι δημοτικοί αστυνομικοί και ακολουθούν 2000 σχολικοί φύλακες.

Ο κατάλογος ατελείωτος αφού έπονται κι άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων είτε ως «πλεονάζοντες», είτε ως «επίορκοι», είτε ως «ελλειμματικοί» μετά από αξιολόγηση που συμπληρώνει το πάζλ της «αξιοκρατίας».

Γιατί τα κάνει όλα αυτά;

Σε τι θα ωφελήσει τους 1500000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα όταν θα προστεθούν και άλλοι 11500 άνεργοι;

Ποιον δημόσιο τομέα θέλει να εξυγιάνει;

Αυτόν που η ιδία όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χρόνια τώρα, δημιουργούσαν για να τους έχουν εκλογικούς πελάτες;

Ποιον κοροϊδεύουν;

Όλα αυτά τα κάνουν καταρχήν, για την εξασφάλιση μιας νέας δόσης, μιας δόσης για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.

Όμως το βασικό είναι ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να καταργήσουν ότι έχει κατακτήσει τόσα χρόνια το εργατικό κίνημα και να ισοπεδώσουν τα πάντα ώστε να μην σηκώσουμε ποτέ κεφάλι και να μην φέρνουμε αντιρρήσεις στα σχεδία τους.

Δεν είναι τυχαίο που μέσα σ αυτό το νομοσχέδιο προσπαθούν να περάσουν και την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, αφού ουσιαστικά αυτός που θα αποφασίζει το ύψος του κατωτάτου μισθού  θα είναι το κάθε υπουργικό συμβούλιο.

Τώρα άμεσα απαιτείται:

-Οργάνωση στους χώρους δουλειάς και σε όλες τις γειτονιές εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίας, μεταναστών

-Πανεργατικός συντονισμός για να σταματήσουμε το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου τομέα.

-Με δυναμικούς αγώνες με τους τομείς του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα που δέχονται σφοδρή και ανελέητη επίθεση.

Πρώτος σταθμός θα  πρέπει να είναι η απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013.

Οι δρόμοι της Αθήνας πρέπει να πλημμυρίσουν και να απαιτήσουμε να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο

Για την ανατροπή της κυβέρνησης, της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των τραπεζών

//

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης