• Καμία Κυριακή εργάσιμη! – Ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα

Απεργία 4/2, 10:30 Μουσείο! Ή αυτοί θα κατεδαφίσουν το ασφαλιστικό, ή εμείς αυτούς

Somateia_asfalistiko_afisa_apergia - ΑντίγραφοΣτην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια του 3ου μνημονίου και σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που μάλιστα απαιτούν ακόμη πιο αντιλαϊκές διατάξεις. Με το σχέδιο νόμου γενικεύεται και εντείνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα. Το ν/σχέδιο στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά. Την καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς. Τη γενιά που μέσα στην καπιταλιστική κρίση ποτέ δε θα συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη.

Η κυβέρνηση νομοθετεί έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να εξαναγκάζονται -εφόσον αντέχουν οικονομικά- να ξαναπληρώνουν εισφορές σε επαγγελματικά ταμεία ή στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή να καταφέρουν να επιβιώσουν στα γεράματα. Όμως για την συντριπτική πλειοψηφία η προοπτική να «χτίσουν» παχυλά συνταξιοδοτικά πακέτα είναι απλά ανύπαρκτη… Ενισχύεται έτσι και με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών και των επιχειρήσεων υγείας. Αυξάνονται σημαντικά τα βάρη για όλη την κοινωνία, για τα φάρμακα, την περίθαλψη, την υγεία. Ετοιμάζουν στο λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία-αποθήκες ανθρώπων.

Καμία συναίνεση καμία αναμονή

Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο, αλλά μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην κρίση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και οι «δανειστές» ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με τις αλλαγές στα εργασιακά, τη συγκρότηση Ταμείου γενικού ξεπουλήματος, που έρχονται προσεχώς.

Όλοι όσοι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, έχουν ακέραια την ευθύνη της κοινωνικής λεηλασίας! Τα ίδια ψέματα έλεγαν στο λαό, με τα ίδια ακριβώς λόγια. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι εφαρμόζουμε «παράλληλο» πρόγραμμα. Και ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών». Και έχουν περάσει ήδη 7 «μαύρα» χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας.

Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους μας δουλειά
με αγώνες ανατρέπουμε τη σύγχρονη σκλαβιά

Να μην φοβηθούμε μπροστά στους νέους εκβιασμούς. Ο κόσμος της εργασίας έχει σηκώσει όλο το βάρος μιας κρίσης που άλλοι δημιούργησαν. Ως εδώ όμως .

Μόνο κριτήριο για κάθε μέτρο και νόμο οφείλουν να είναι οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές μας. Να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Δεν θα μεταναστεύσουμε .

Τώρα είναι ώρα μάχης. Με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε κλάδο, σωματείο, χώρο δουλειάς. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δυναμικές ενέργειες σε εργασιακούς χώρους, πόλεις και γειτονιές, συνολικά σε όλη την κοινωνία. Με την οργάνωση μας πέρα από τον αστικό- γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που αδυνατεί να προστατέψει τα δικαιώματα μας και υποτάσσεται στις επιταγές των εργοδοτών. Η απεργία στις 4/2 να γίνει η αρχή για να εκτυλιχθούν πολύμορφοι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες. Με πρωτοβουλίες αγώνα και συντονισμού να προασπίσουμε τη δική μας ζωή και να προτάξουμε το δικό μας δρόμο για τις δικές μας ανάγκες:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αλληλεγγύη των γενεών, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα που επιχειρούν να επιβάλουν Ε.Ε.–κυβέρνηση- κεφάλαιο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων.Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις € που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις € που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.
  • Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς πόρουςκαι την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Την άμεση επαναφορά του βασικού μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Σύνταξη στα 60 ή στα 30 χρόνια εργασίας (58 για τις γυναίκες). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματαγια τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, ελαστικές σχέσεις εργασίας και εκ περιτροπής εργασία, με διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, σε εργαζόμενους με voucher ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας». Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  • Ενάντια και στα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.
  • Για πλήρη διαγραφή του χρέουςπου καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.
  • Ρήξη/έξοδο από Ε.Ε. καιευρώ

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ και στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4/2

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό» 10.30πμ στο Μουσείο

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κείμενα Λέσχης