6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στην φτώχεια και τον πόλεμο

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των  ιδιωτικοποιήσεων

Παλεύουμε για Ειρήνη, Ψωμί, Δουλειά, Ελευθερία

Για τη ζωή που αξίζουμε εμείς που παράγουμε τον πλούτο

Όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και δυσκολότερη.

Εδώ και μήνες βλέπουμε τις τιμές ακόμη και βασικών καταναλωτικών αγαθών να σκαρφαλώνουν συνεχώς, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι. Παράλληλα οι αυξήσεις στην ενέργεια επιβαρύνουν δραματικά το κόστος ζωής και ανάγκασαν πολύ κόσμο να στερηθεί ακόμη και τη θέρμανση σε έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα. Βλέπουμε το εισόδημά μας να μειώνεται συνεχώς και όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Ενώ τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας μειώνονται συνεχώς από την επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, μέσω των μνημονιακών νόμων και του νόμου Χατζηδάκη. Επίθεση που εκτυλίχθηκε με ένταση και μέσα στην πανδημία.

Σε αυτό το σκηνικό ο πόλεμος στην Ουκρανία, που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων για την παγκόσμια κυριαρχία και το μοίρασμα των αγορών, θα φέρει μεγαλύτερη δυστυχία στους λαούς και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχοντας την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στο ΝΑΤΟ, την εμπλέκει ενεργά στον πόλεμο και την ίδια στιγμή επικαλείται τον πόλεμο για να δικαιολογήσει το ράλι των τιμών. 

Για ακόμη μια φορά η καλλιέργεια εθνικιστικών αισθημάτων χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση των από κάτω. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες χώρες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για τις στρατιωτικές δαπάνες ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της χώρες στερούνται εδώ και χρόνια των βασικών βιοτικών αναγκών.

Όλα αυτά, ενώ εξακολουθούμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά ως αποτέλεσμα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισής της.

Ήρθε η ώρα να πούμε «ΩΣ ΕΔΩ». Να κάνουμε την οργή μας δύναμη.  Να αγωνιστούμε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Να κάνουμε την απεργία της 6ης Απρίλη πολιτικό γεγονός που θα το νιώσουν το σύστημα και η κυβέρνηση και βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων και τον ξεσηκωμό των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική υποταγής σε κυβέρνηση και κεφάλαιο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ.

Γιατί απέναντι στο μαύρο κόσμο του πολέμου και της φτώχειας, η ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική πάλη των εργαζομένων για ειρήνη και αξιοβίωτη ζωή

Μόνο ο Αγωνιζόμενος Λαός θα σώσει το Λαό

Αγωνιζόμαστε για :

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από την Ουκρανία. Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της χώρας. Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών –  Ειρήνη και Φιλία των Λαών
  • Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε εργαζόμενους και συνταξιούχους
  • Άμεσο πάγωμα των ανατιμήσεων και μείωση τιμών στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, διατροφής και υγιεινής. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη. Να σταματήσουν οι συνεχείς φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.
  • Να μην γίνουν εμπορεύματα το ρεύμα, το νερό, η θέρμανση και η τηλεπικοινωνία.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Κατάργηση του Ν.Χατζηδάκη.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11πμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εργατικά, Εργατικό Κίνημα, Κείμενα Λέσχης