Διαδήλωση 11 Μάη: Ούτε αναμονή – Ούτε υποταγή. Μόνο χρέος μας ο αγώνας για να αλλάξει η ζωή μας!

grothiesΚάθε μέρα που περνάει, οι «θεσμοί», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Εκτός από την αποπληρωμή στο ακέραιο των δόσεων του χρέους, ζητάνε νέα αντιλαϊκά μέτρα που τα βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις». Στην πραγματικότητα ζητούν νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει το δρόμο της διαρκούς υποχώρησης. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται τους κανόνες της ΕΚΤ και της ΕΕ, οι δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πληρώνονται κανονικά, την ώρα που έχει κηρυχθεί «στάση πληρωμών» απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες.

Γίνεται φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια της Ε.Ε., της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και τους εργοδότες, οδηγεί σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, στην χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, σε διαιώνιση της πολιτικής και της κατάστασης που διαμορφώθηκαν με τα μνημόνια και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου και κυβερνήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμά να θυσιάσει τα εργατικά δικαιώματα στο όνομα την επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» και της διατήρησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Από τη μεριά των εργαζομένων και του λαού η στάση αναμονής και απλής «παρακολούθησης» των εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων, που γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς και ενάντια στα συμφέροντά μας, διευκολύνει μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής, έστω με άλλο περιτύλιγμα.

Δεν χαρίζουμε τους αγώνες μας και τις ανάγκες μας σε κανέναν.
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Μπροστά στην απαράδεκτη πληρωμή 800 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ (και ακολούθως τους επόμενους μήνες πολλών εκ. ευρώ στην Ε.Ε.-ΕΚΤ), μπροστά στην νέα «συμφωνία»-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση-δανειστές, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν θέσεις μάχης.

Ως Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας – Υδραγωγείο καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση – πορεία,

που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες

τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 18:00, στα Προπύλαια,

ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης

και θα πληρωθεί από την κυβέρνηση η δόση των 800 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ!

 

Δείτε επίσης:

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Παρεμβάσεις Λέσχης